Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η αλήθεια για την Ομάδα Α της Α1!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε πιστοποιητικό στον Πανιώνιο και αυτό που διέρρευσε από πλευράς ΕΣΑΚΕ και «κυανέρυθρων» είναι ότι δεν δόθηκε νέα παράταση, επειδή έθεσε βέτο η ΕΟΚ.

Η αλήθεια για την Ομάδα Α της Α1
Κάτι, όμως, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι ο μόνο ο Πανιώνιος και ούτε μπορεί όλος ο κόσμος να περιμένει τον Λιανό και τον Μαργέτη για το ποιος θα αναλάβει την ΚΑΕ και ποιος θα δώσει την εγγυητική. Γιατί στο κάτω-κάτω ο Πανιώνιος μόνος του έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του και δεν του το δημιούργησε κάποιος άλλος. Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να ταλαιπωρεί όλους τους υπολοίπους.
Η Καβάλα την ίδια στιγμή περιμένει να δει αν θα αγωνιστεί στην Α1 και ο Ιωνικός Νικαίας αν θα πάρει την θέση στην Α2. Με άλλα λόγια η συμμετοχή ή μη του Πανιωνίου θα φέρει μια αλυσίδα γεγονότων. Θα χρειαστούν αναδιαρθρώσεις και αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα. Δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί μετά δεν θα μπορούν να γίνουν οι αλλαγές.
Η ΕΟΚ πριν από δύο εβδομάδες έστειλε έγγραφο στην ΕΕΑ και ζητά να μην καταστρατηγηθούν οι ημερομηνίες με δεδομένο ότι πρέπει να αρχίσουν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα. Αυτό το έγγραφο δεν γράφει συγκεκριμένη ημερομηνία και ούτε φυσικά αναφέρει τις 22/9, όπως επικαλούνται διάφοροι για την αποτυχία του Πανιωνίου να πάρει πιστοποιητικό και ρίχνουν ευθύνη στην ΕΟΚ.
Αλλωστε, αν υπήρχε αυτό το έγγραφο και ήταν γνωστή η καταλυτική ημερομηνία της 22ης Σεπτεμβρίου, έπρεπε να το γνωρίζει από πριν ο Λιανός και όχι να το πληροφορηθεί  μόλις σήμερα και να διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι δεν του δίνεται παράταση.
Επί της ουσίας: Το θέμα αφορά την ΕΕΑ και κανέναν άλλον. Δεν αφορά ούτε την ΕΟΚ, ούτε τον Βασιλακόπουλο. Το ότι ο Πανιώνιος αποφάσισε να κινηθεί τόσο αργά κάνει κακό όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ, καθώς δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει σωστό προγραμματισμό.
Το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, υπάρχει ένα ανοιχτό «παραθυράκι» που όμως δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον πλην της ΕΕΑ. Οπως και να έχει, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για ό,τι έχει συμβεί και από μόνο του το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν ξέρει πού θα αγωνιστεί ως τις 22/9 στιγματίζει την Α1, που έγινε η κλήρωσή της και στο πινακάκι έγραφε Ομάδα Α.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: