Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν ο ΠΑΟΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ…!! (video)

Διακοπές αγώνων έχουν υπάρξει πολλές, αλλά αυτό που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 23 Σεπτεμβρίου 1990 στο ΟΑΚΑ, έχει μείνει στην ιστορία!

Όταν ο ΠΑΟΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ… (video)
Πόσες φορές έχετε ακούσει παράγοντες ομάδων να απειλούν ότι θα πάρουν την ομάδα τους και θα φύγουν αν θεωρήσουν ότι αδικούνται κατάφωρα από κάποιον διαιτητή; Η απάντηση είναι πολλές, αλλά στα 35 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μόνο ένας το έκανε πράξη.

Ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990, όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός, πήρε την ομάδα του και έφυγε από το ΟΑΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Η έκρηξη του αείμνηστου προέδρου του «δικεφάλου του Βορρά» έγινε στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία ήταν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Το σκορ ήταν 3-0 υπέρ των «πράσινων» και σε εκείνο το σημείο, ο Βοιωτός διαιτητής Καραμάνης απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τους Μαγκντί και Σκαρτάδο για διαμαρτυρία.

Αυτό ήταν! Ο Θωμάς Βουλινός κατέβηκε μαινόμενος από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αφού συγκέντρωσε τους παίκτες της ομάδας, τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Στα αποδυτήρια οι διαβουλεύσεις έδιναν κι έπαιρναν, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης προσπάθησε να τον μεταπείσει, ωστόσο, δεν κατάφερε τίποτε…

Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και έδωσε πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα. Μπορεί ο Θωμάς Βουλινός να έφυγε κακήν κακώς από τον «δικέφαλο», αλλά ακόμη και σήμερα οι φίλαθλοι της ομάδας και όχι μόνο, τον μνημονεύουν για αυτήν την ενέργεια. Πρωτοπόρος και μοναδικός μέχρι σήμερα…



ΠΑΟ-ΠΑΟΚ (Αποχώρηση ΠΑΟΚ) από vivinamou


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: