Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ντάλας: «Όλα ξεκινούν απ’ την αρχή»

Μήνυμα ανασύνταξης της διαιτησίας θέλησε να στείλει ο Χιου Ντάλας στο Δ.Σ. της Λίγκας. Ο Σκωτσέζος παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη, αλλά σημείωσε ότι με την παρουσία του, όλα ξεκινούν απ’ την αρχή.

Ντάλας: «Όλα ξεκινούν απ’ την αρχή»
Σύνθημα για βελτίωση της διαιτησίας προσπάθησε να δώσει ο Χιου Ντάλας στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σκωτσέζος δήλωσε ικανοποιημένος απ’ τη συζήτηση που είχε με τους προέδρους των ομάδων και τη στήριξη που εξέφρασαν στο πρόσωπό του.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών (και κατά συνέπεια τα όποια θετικά ή αρνητικά σχόλια πρέπει να επικεντρωθούν στον ίδιο) σημείωσε ότι με τη δική του παρουσία «όλα ξεκινούν απ’ την αρχή».

Όπως και να ‘χει, ο Ντάλας παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη ως τώρα σε ορισμούς και διαιτησίες και σημείωσε ότι ειδικά κάποιες υποδείξεις των βοηθών τον έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει βελτίωση στο μέλλον και χαρακτήρισε απαραίτητο γι’ αυτό να μην υπάρχει επαφή και πιέσεις παραγόντων στους διαιτητές.


Τα πιο σημαντικά σημεία των τοποθετήσεων του Χιου Ντάλας είναι τα εξής

1) Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τους ορισμούς αλλά και την αξιολόγηση των διαιτητών. Συνεπώς και η κριτική αλλά και τα όποια θετικά σχόλια πρέπει να επικεντρωθούν στο πρόσωπό μου.

2) Με την παρουσία μου στην Ελληνική διαιτησία τα πάντα ξεκινούν από μηδενική βάση. Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Με βάση την πιο πάνω θέση μου δε διστάζω να παραδεχθώ ότι υπήρξαν περιπτώσεις λάθος ορισμού διαιτητή σε κάποιους αγώνες. Τα λάθη λοιπόν και τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν.

3) Παρακολουθώ όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα ζωντανά μέσω NOVA. Όσα δεν προλαβαίνω να δω live τα παρακολουθώ από DVD που μου στέλνει η Super League. Άρα κάθε βδομάδα βλέπω όλα τα ματς. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το μέσο όρο της απόδοσης των διαιτητών. Παράλληλα όμως δε μπορώ να μην αναφέρω ότι έχουν γίνει και σοβαρά λάθη κυρίως από τους βοηθούς. Μάλιστα για κάποια απ αυτά τα λάθη έχω προβληματιστεί πολύ γιατί ήταν εξόφθαλμα και αφορούσαν σε περιπτώσεις καταλογισμού (ή μη καταλογισμού) γκολ.

4) Είναι απαράδεκτο να υπάρχει επαφή διαιτητή με παράγοντες ομάδων. Εννοείται ότι πριν από όλους πρέπει να το αποφεύγουν οι διαιτητές αλλά βεβαίως είναι πολύ κακό να προσπαθούν να πλησιάσουν οι ομάδες τους διαιτητές για να τους ασκήσουν πιέσεις. Οι διαιτητές θα προχωρούν με γνώμονα την αξία τους και την απόδοσή τους στο γήπεδο και τίποτε άλλο. Αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση σε όλους όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

5) Επισημαίνω συνεχώς στους διαιτητές ότι πρώτο και κυρίαρχο μέλημά τους μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών. Όλα τ’ άλλα έπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: