Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΕΚ αποσύρει το «10» για τον Αμερικάνο!

Από φέτος η φανέλα της ΑΕΚ θα εμφανίζεται ξανά στα παρκέ της Α1. Όχι όμως αυτή με το νο «10», η οποία (όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Αλεξίου) θ’ αποσυρθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Γιώργο Αμερικάνο.

Η ΑΕΚ αποσύρει το «10» για τον Αμερικάνο

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, η επάνοδος της ομάδας εκεί που ανήκει ήταν μια υπόσχεση που είχε δοθεί όταν «έφυγε» ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας του ’68. Ανακοίνωσε, δε, την απόφαση του συλλόγου να τον τιμήσει, αποσύροντας τη φανέλα του.

«Το Νο 10 μας πάει πολύ σήμερα σαν ΑΕΚ. Ξεκινήσαμε την βραδιά με την βράβευση στον Γιώργο Αμερικάνο που φορούσε αυτό το νούμερο όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα και το οποίο δεν θα φοράει κανένας παίκτης από εδώ και πέρα, αφού θα αποσυρθεί προς τιμήν του. Ελπίζω να αποδειχθεί γούρικο για μας φέτος.

Η ΑΕΚ είναι εδώ και ελπίζω να τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρσι όταν έφυγε ο Παγκόσμιος. Πιστεύω ότι η παρουσία της ΑΕΚ συμπληρώνει το παζλ την Α1 κατηγορία»
, σημείωσε.

Νωρίτερα, η κόρη του Γιώργου Αμερικάνου, Χριστίνα παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της «Ένωσης» και περιέγραψε με ελάχιστα λόγια την προσφορά του πατέρα της, λέγοντας:

«Θέλω να τον ευχαριστήσω μου για όσα μου δίδαξε, να τον ευχαριστήσω που πρόσφερε το πρώτο -αν όχι το πρώτο για να μη γίνω αλαζονική ίσως το δεύτερο- λιθαράκι, γιατί υπήρχαν και ομάδες πριν την ΑΕΚ, για να γίνει το μπάσκετ το άθλημα των Ελλήνων».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: