Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μπέρτος: «Αποφασισμένοι για την παραμονή»

Αναμφισβήτητα η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία είναι για τη SCODA Ξάνθη το μεγάλο της στοίχημα προγνωστικά ασφαλή για το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν αν οι Ξανθιώτες έπαιρναν το τρίποντο της προηγούμενης αγωνιστικής.

Τώρα, η συνέχεια είναι πιο δύσκολη για την ακριτική ομάδα που όμως θα εξαντλήσει τις πιθανότητες της στην επίτευξη του στόχου της, όπως δηλώνει ο Μανώλης Μπέρτος. Η αρχή της προσπάθειας γίνεται από το Καυτανζόγλειο και τον Ηρακλή, ένα ματς πάντα ενδιαφέρον και πολύσημο, ιδιαίτερα φέτος που στον πάγκο των «κυανόλευκων» κάθεται ο Γιώργος Παράσχος.

Αναλυτικά η άποψη του 22χρονου αμυντικού για τον Μακεδόνα τεχνικό και όσα ακόμη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης…

Για το κατά πόσο είναι ικανοποιητική η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών στα τελευταία δύο παιχνίδια: «Θέλαμε πολύ το τελευταίο παιχνίδι με τη Λάρισα γιατί ουσιαστικά θα κλειδώναμε την παραμονή. Από τη στιγμή που δεν πήραμε το παιχνίδι, ήταν καλός κι ο βαθμός. Οι τέσσερις βαθμοί μετά το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων είναι θετικοί, αλλά μπορούσαν να είναι περισσότεροι. Τώρα κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Για τους λόγους που η Ξάνθη δεν κέρδισε τη Λάρισα παρά το αρχικό της προβάδισμα: «Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο δεν μπορέσαμε όμως να το εκμεταλλευτούμε και η Λάρισα μας ισοφάρισε. Δυστυχώς στην επανάληψη δεν καταφέραμε να πιάσουμε τη γνωστή –καλή– μας απόδοση και οι βαθμοί της νίκης δεν ήρθαν».

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και το γεγονός ότι η περσινή αντίστοιχη αναμέτρηση συνδυάστηκε με το παρθενικό του γκολ στη Super League: «Σίγουρα οι στιγμές που ζήσαμε όλοι στο περσινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερες, αλλά η φετινή αναμέτρηση δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και θα τα δώσουμε όλα κόντρα στον Ηρακλή».

Για τον Γιώργο Παράσχο: «Ναι, είναι από τις συγκυρίες που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας έμπειρος προπονητής κι έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες. Πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή και γνωρίζει την ξανθιώτικη ομάδα. Όμως κι εμείς γνωρίζουμε αυτόν. Θα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα».

Για τα προγνωστικά αγώνων που ακολουθούν σε δύσκολες έδρες και με ομάδες ίδιων στόχων: «Είναι δύσκολη η συνέχεια, αλλά εμείς κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρόγραμμα μπορεί να μην είναι το ίδιο με το ξεκίνημα και να δείχνει -θεωρητικά- πιο βατό, αλλά αυτό φαίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται κι η SKODA ΞΑΝΘΗ να πάει ψηλά».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: