Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επαλέ: "Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα"

Παρέα με την 8χρονη κόρη του Ζορντί, εμφανίστηκε σο Ζοέλ Επαλέ στα στούντιο της NOVA. Ο άσος του Ηρακλή μιλώντας  στην εκπομπή Novasports Experts αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο Ηρακλή, στην καριέρα του στο εξωτερικό το μέλλον του Ηρακλή το ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και τόνισε ότι δίκαια οι ερυθρόλευκοι θα κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή
Αναλυτικά οι δηλώσεις το Ζοέλ Επαλέ
Για την επιστροφή του στην Ελλαδα:
«Από όταν έφυγα στο εξωτερικό σκεφτόμουνα πότε θα γυρίσω να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Την αγαπάω σαν δεύτερη πατρίδα μου την Ελλάδα και για αυτό είπα ότι γύρισα σπίτι μου»
Για την καριέρα του στο εξωτερικό
«Η Μπόχουμ ήταν η πιο καλή επιλογή για μένα γιατί ήθελα μετά από τόσα χρόνια στον Ηρακλή να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Μπουντεσλίγκα. Μετά όταν έλυσα το συμβόλαιο μου με την Μπόχουμ έκανα μια κακή επιλογή να πάω στη Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν

Για τις διαφορές του Ηρακλη που άφησε και αυτού που βρήκε
«Η διαφορά είναι ότι η ομάδα τώρα έχει περισσότερη ποιότητα από τότε που ήμουν εγώ αλλά δεν είναι τόσο δεμένη όσο θα έπρεπε καθώς αλλάζει πολλούς παίκτες αρκετά συχνά και δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν βασικό κορμό παικτών
Όταν ήμουν στη Γερμανία μιλούσα με τους συμπαίκτες μου και μάθαινα νέα για τον Ηρακλή. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα που ήμουν μακριά και έβλεπα ότι η ομάδα είχε αγωνιστικά προβλήματα»
Για το μέλλον του Ηρακλή
«Η διοίκηση θα πρέπει να βάλει στόχους ώστε να ξέρουν και οι παίκτες τι θέλει η ομάδα απ αυτούς. Φέτος είμαστε ακόμα σε επικίνδυνη θέση θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστούμε και να δούμε μετά μαζί με τη διοίκηση τι στόχους θα βάλουμε για του χρόνου.
Προς το παρών χρειαζόμαστε δυο νίκες ακόμα για να εξασφαλιστούμε και από κει και πέρα θα παλέψουμε μέχρι τέλος ώστε να κοιτάξουμε και λίγο παραπάνω.»
Για την αγωνιστική του κατάσταση
Τώρα νιώθω πολύ καλύτερα, νομίζω οτι είμαι σε πολύ καλό επίπεδο. Όταν ήρθα ήμουν πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης αλλά με βοήθησε ο προπονητής μου και σιγά σιγά με τα παιχνίδια πιστεύω θα βρω το ρυθμό μου»
Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού
«Σε τετοια ματς θα πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και το θέαμα σε αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό εδώ στην Ελλάδα . Αγωνιστικά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και άδικα ακυρώθηκε το γκολ του Κατσουράνη. Μετά από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός ήταν λίγο νευρικός
Για το εάν παίρνει δίκαια ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα
«Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στη διάρκεια του πρωταθλήματος και εάν βγει πρωταθλητής νομίζω ότι θα είναι δίκαιο. Απλά εάν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός θα είχε άλλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Εάν ο Ολυμπιακός κάνει δυο τρεις καλές μεταγραφές σε θέσεις που έχει ανάγκη μπορεί να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη.»
Για τον Παναθηναϊκό
«Για τον Παναθηναϊκό είναι θέμα ψυχολογίας. Δεν υπάρχει μεγάλη αγωνιστική διαφορά αλλά όταν ο Παναθηναϊκός βρεθεί πίσω στη βαθμολογία και πρέπει να καλύψει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό οι παίκτες νιώθουν πίεση  και δεν μπορούν να παίξουν καλά»
Για τον Τζιμπρίλ Σισέ
«Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι πολύ μεγάλος παίκτης με έντονη προσωπικότητα και έχει δύναμη και ψυχή γιατί κατάφερε να γυρίσει μετά από δυο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: