Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Μισούνοφ: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μου»

Μισούνοφ: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μου»
Έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ παρουσιάζεται ο Μιχάλης Μισούνοφ.

Ο 48χρονος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε στον Άρη και τον Ηρακλή από το 1987 μέχρι και το 1998 σήκωσε 4 πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδα και ένα Ευρωπαϊκό, είχε φυλακιστεί επειδή είχαν βρεθεί στην κατοχή του μία αντιαρματική ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες ρουκετών τύπου RPG.

Μετά από δύο χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος με ποινή κάθειρξης δέκα ετών και οκτώ μηνών, θα φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή Καβάλας και μίλησε για την επάνοδό του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Μισούνοφ στην εφημερίδα «Real News»

Για την επιστροφή του στην ενεργό δράση

«Εντάξει, δεν πηγαίνω στους Λέικερς. Μου δίνεται, πάντως, η ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ: να παίξω και πάλι μπάσκετ. Άλλοι αθλητές που βρίσκονται στη δική μου ηλικία προτιμούν να μετέχουν σε παιχνίδια παλαιμάχων. Εγώ είχα φίλους στην Καβάλα και αποφάσισα να παίξω στον Ηρακλή, μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με άλλες που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Υπάρχει καλό κλίμα και γίνεται σοβαρή δουλειά. Δεν είναι παρέα πέντε ατόμων που μαζεύονται και παίζουν στο τοπικό. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Καβάλα, στους μπασκετικούς της πόλης, ήταν αυτή που με οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθώ με τον Ηρακλή, κάνοντας στην ουσία χαλαρό αθλητισμό»

Για το νέο ξεκίνημα στη ζωή του

«Για μένα, το μπάσκετ είναι η ίδια μου η ζωή. Τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα με αντιμετωπίζουν με σεβασμό για όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου. Δείχνουν απέναντί μου αυτό που οι Αμερικάνοι λένε “respect”. Χαίρομαι να είμαι μαζί τους και προσπαθώ και εγώ από την πλευρά μου να τους βοηθάω όσο μπορώ, δίνοντάς τους συμβουλές για τεχνικά θέματα. Το να ασχολούμαι και πάλι με το μπάσκετ είναι για μένα σημαντικό. Είναι το αποκούμπι μου και ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσω τις περιπέτειές που έχω περάσει. Προπονούμαι με την ομάδα, παίζω μπάσκετ και τα αφήνω όλα πίσω μου».

Για τον λόγο που δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του από την Ομοσπονδία

«Εδώ και ημέρες η ομάδα έστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά δεν μας έχουν απαντήσει. Προφορικά, μου έχουν πει ότι η απάντησή τους θα είναι αρνητική. Αυτό είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Δεν το χωράει ο νους μου. Λογικά, ακόμη και κάποιος που έχει υποπέσει σε στραβοπατήματα έχει δικαίωμα για μια ευκαιρία. Αυτό ζητάω και εγώ. Θέλω να μπορώ να παίξω μπάσκετ και νομίζω ότι έχω αυτό το δικαίωμα».

Για τις σχέσεις του με συναθλητές του μετά τις περιπέτειές του με την Δικαιοσύνη

«Κατά καιρούς είχα επαφή με τον Βασίλη Λυπηρίδη και τον Νίκο Αγγελίδη. Αραιά και πού, μια φορά τον μήνα ας πούμε, μιλούσα με τον Γκάλη. Ο μόνος με τον οποίο είχα σταθερή επαφή ήταν ο Μάνθος Κατσούλης, που εδώ και χρόνια έχει μετακομίσει στη Γαλλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: