Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εκτός… φυσάει!!

Εκτός… φυσάει!
Εντός έδρας δεν έχει κάνει νίκη αλλά εκτός έδρας… φυσάει! Ο λόγος για τη Ναϊμέγκεν η οποία πέτυχε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Eredivisie αφού επικράτησε 2-1 της Γκρόνινγκεν.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς, μόλις στο 12’ με γκολ του Ντε Λέουβ. Όμως τα συμπτώματα αστάθειας που εμφανίζουν φέτος οι γηπεδούχοι επανήλθαν και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε δικαίωμα στη Ναϊμέγκεν να τους αμφισβητήσει. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αρχικά με τον Πάλσον στο 66’ και κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο της νίκης χάρη σε τέρμα του Ρόορντα στα χασομέρια του ματς.


«Έπεσε» το Άμστερνταμ


Ο Άγιαξ ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα της Eredivisie τις πρώτες δέκα αγωνιστικές, αλλά η φετινή Φίτεσε είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα!

Με δύο γκολ του Μπόνι, η ομάδα του Άρνεμ πέρασε με 2-0 από την «Άμστερνταμ Αρίνα», υποχρεώνοντας τον «Αίαντα» στην πρώτη του φετινή ήττα και μένοντας ταυτόχρονα ζωντανή στην μάχη του τίτλου.

Ο Γουίλφριντ Μπόνι «χτύπησε» για πρώτη φορά στο 38ο λεπτό, όταν μετά από ασίστ του Κακουτά έκανε το 0-1.

Με τους παίκτες να μην έχουν ζεσταθεί καλά καλά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιρλανδός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ιμπάρα και έγραψε το τελικό 0-2 στο 46’.

Η Φίτεσε έφτασε έτσι τους 24 βαθμούς και βρίσκεται (προσωρινά;) στην δεύτερη, -1 από την πρώτη Τβέντε. Έχασε σημαντικό έδαφος ο Άγιαξ, που έμεινε στους 18 βαθμούς.


Πάτησε κορυφή με τεσσάρα


Η Αϊντχόφεν δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Χέρακλες, την οποία και «σκόρπισε» με 4-0.

Πλέον η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ βρίσκεται στην κορυφή της Eredivisie, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από την Τβέντε, που αγωνίζεται αύριο.

Μπήκε στην τετράδα η Ουτρέχτη, που έκανε... παρέλαση στην έδρα της Βίλεμ (5-1).

Ο Μέρτενς ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο της Αϊντχόφεν προς την νίκη, στο 19ο λεπτό, για να έρθει ο Νάρσινγκ στο 36’ και να διαμορφώσει το 2-0 του ημιχρόνου.

Ο ίδιος παίκτης έφτιαξε το γκολ που πέτυχε ο Στρόοτμαν στο 74’, με το σκορ να «κλείνει» στο 81’ από τον Μάταβζ. Πέντε λεπτά νωρίτερα η δεύτερη κίτρινη του Κουανσά, είχε κάνει ευκολότερο το έργο των γηπεδούχων.

Η Ουτρέχτη έκανε... πλάκα στην ουραγό Βίλεμ, ανοίγοντας το σκορ με τον Φαν Ντερ Γκουν στο 13’. Το αυτογκόλ του Μουλένγκα έφερε προσωρινά την κατάσταση στα ίσια στο 38’, με τον ίδιο παίκτη όμως να παίρνει το «αίμα του πίσω», αφού στο 44’ σκόραρε στο... σωστό τέρμα αυτή την φορά και έστειλε προηγούμενη την Ουτρέχτη στα αποδυτήρια με 2-1.

Το δεύτερο μισό του αγώνα εξελίχθηκε σε μονόλογο για τους φιλοξενούμνεους, αφού ο Γκερντ με δύο γκολ (63’, 75’) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, για να έρθει ξανά ο Μουλένγκα στο 84ο λεπτό και να ολοκληρώσει τον θρίαμβο (1-5).

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2/11


Ρόντα-Ντεν Χάαγκ 0-0

Σάββατο 3/11

Άγιαξ-Φίτεσε 0-2
(Μπόνι 38’, 46’)

Βίλεμ-Ουτρέχτη 1-5
(Μουλένγκα αυτ. 38’-Φαν Ντερ Γκουν 13’, Μουλένγκα 44’, 84’, Γκερντ 63’, 75’)

Αϊντχόφεν-Χέρακλες 4-0
(Μέρτενς 19’, Νάρσινγκ 36’, Στρόοτμαν 74’, Μάταβζ 81’)

Κυριακή 4/11

Γκρόνινγκεν-Ναϊμέγκεν 1-2
(12’ Ντε Λέουβ-66’ Πάλσον, 90’ Ρόορντα)

Άλκμααρ-Φένλο (15:30)
Χέρενφεν-Τσβόλε
Τβέντε-Φέγενορντ
Μπρέντα-Βάαλβαϊκ (17:30)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Παρασκευή 9/11


Μπρέντα-Γκρόνινγκεν

Σάββατο 10/11

Βάαλβαϊκ-Ουτρέχτη
Φένλο-Βίλεμ
Ντεν Χάαγκ-Άλκμααρ
Ναϊμέγκεν-Χέρακλες

Κυριακή 11/11

Φίτεσε-Τβέντε
Φέγενορντ-Ρόντα
Τσβόλε-Άγιαξ
Αϊντχόφεν-Χέρενφεν



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: