Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Όλοι δουλεύουν για τη Γιουνάιτεντ!!

Όλοι δουλεύουν για τη Γιουνάιτεντ
Η Τσέλσι έκανε την αρχή και η Μάντσεστερ Σίτι την ακολούθησε. Οι πρωταθλητές Αγγλίας πέταξαν βαθμούς στο Λονδίνο, αφού έμειναν στο 0-0 με τη Γουέστ Χαμ και επέτρεψαν στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ να βρεθεί μόνη της στην κορυφή της Πρέμιερ. Απρόσεκτοι και χωρίς φαντασία στην τελική προσπάθεια οι «πολίτες», η γνωστή …μουρμούρα από τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Τσέλσι και να βρεθεί μαζί με τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή, αφού η Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι».

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι σπατάλησαν ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο μέρος αναπτύσσονταν μόνο από τον άξονα, όπου επικρατούσε …πολυκοσμία, με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικοί. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να φτάσουν αρκετές φορές μπροστά από τον Τζον Χαρτ, ενώ διαμαρτύρονται και για το γκολ του Κέβιν Νόλαν που ακυρώθηκε στο 5ο λεπτό.

Στην επανάληψη η Σίτι έπαιζε μονότερμα τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο η διπλή –και σε πολλές περιπτώσεις η τριπλή- ζώνη άμυνας των «σφυριών» δεν επέτρεψαν στους «πολίτες» να σκοράρουν. Ο Κάρλος Τέβες – ο οποίος αποθεώθηκε από τους οπαδούς της πρώην του ομάδας- σε ρόλο «πίβοτ» προσπαθούσε να σπάσει την μπάλα στα πλάγια, ωστόσο η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς κράτησε τη συνοχή της μέχρι το τέλος.

Τι κι αν μετά βίας ξεπερνάει το 1,70;

Τι κι αν είχε βάλει ένα μόλις γκολ στη φετινή Premier League;

Αυτό που πέτυχε σήμερα ο Πάμπλο Ερνάντεθ ξέρανε την Τσέλσι στο 88’, έδωσε το 1-1 στη Σουόνσι και το δικαίωμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μετά τη μεγάλη νίκη της στο ντέρμπι με την Άρσεναλ) να μείνει μόνη πλέον στην κορυφή!

Την ίδια ώρα, κιάλια για να βλέπει εκεί θα χρειαστεί η Τότεναμ, που υπέστη ήττα-σοκ από τη Γουίγκαν (1-0) μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ματσάρα στο Φούλαμ-Έβερτον, που δεν είχε νικητή (2-2) και… Καραγκούνη, αλλά είχε εξαιρετικό (και με μια ασίστ) Κέβιν Μιραλάς.

Κι όλα αυτά ενώ οι Νόριτς και Άστον Βίλα γέμιζαν βαθμολογικό… οξυγόνο τα πνευμόνια τους, με την ομάδα του Κρις Χάτον να επικρατεί 1-0 της Στόουκ και τους «χωριάτες» να κάνουν μεγάλο διπλό με το ίδιο σκορ στην έδρα της Σάντερλαντ.

Μετά την ήττα από τη Γιουνάιτεντ και τη νέα νίκη των «κόκκινων διαβόλων» επί της Άρσεναλ, η Τσέλσι βρέθηκε έπειτα από καιρό στο ρόλο του κυνηγού. Το «μπαμ» ωστόσο το έκανε το (υποτιθέμενο) θήραμα. Η μαχητική Σουόνσι λοιπόν δεν το έβαλε κάτω μετά το γκολ του Μόουσες στο 61’ και με τον Ερνάντεθ να εξαργυρώνει μια «αναμπουμπούλα» στο 88’ κράτησε τα μάτια της ομάδας του Ντι Ματέο καρφωμένα στην πλάτη των «κόκκινων διαβόλων».


Το ίδιο καρφωμένη όμως στην τέταρτη θέση -και με ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από την κορυφή- έμεινε η Τότεναμ. Κι αυτό διότι τα «σπιρούνια» δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν απάντηση στο γκολ του Γουότσον (56’) και παρά την πίεση που άσκησαν στο τέλος, δεν απέφυγαν το 0-1 που εκτόξευσε τη Γουίγκαν μακρύτερα από την επικίνδυνη ζώνη.


Κάπως έτσι οι Λονδρέζοι έχουν παρέα πλέον την Έβερτον. Και θα μπορούσαν να την έχουν και από πάνω τους, αν η Φούλαμ (χωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη) δεν εμπόδιζε την ανατροπή που πήγε να κάνει μόνος του ο Φελαϊνί. Ή σχεδόν μόνος του, αφού το πρώτο από τα δυο γκολ του προήλθε από ασίστ του εξαιρετικού και πάλι Μιραλάς. Όπως και να ‘χει, ο Σίντγουελ έγραψε στο 90’ το 2-2 και μαζί τον επίλογο του καλύτερου ματς της ημέρας.

Αντίθετα, πολύ νωρίτερα φρόντισε να καθαρίσει η Νόριτς το παιχνίδι με τη Στόουκ. Το γκολ του Τζόνσον στο 44' λοιπόν αποδείχθηκε αρκετό για να περάσει πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο και σχετικά μακριά από τη ζώνη του «μοιραίου».

Εκεί απ’ όπου απομακρύνθηκε επιτέλους και η Άστον Βίλα. Έστω κι αν χρειάστηκε να σκοράρει μετά από… ένα χρόνο ο Αγκμπονλαχόρ ώστε να φύγει με το 1-0 από την έδρα της Σάντερλαντ και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της έπειτα από πέντε παιχνίδια.



Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 3/11

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 2-1
(3’ Φαν Πέρσι, 67’ Εβρά - 90’+5’ Καθόρλα)

Φούλαμ-Έβερτον 2-2
(7’ αυτ. Χάουαρντ, 90’ Σίντγουελ - 55’, 72’ Φελαϊνί)

Νόριτς-Στόουκ 1-0
(44’ Τζόνσον)

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 0-1
(57’ Αγκμπονλαχόρ)

Σουόνσι-Τσέλσι 1-1
(88’ Ερνάντεθ - 61’ Μόουσες)

Τότεναμ-Γουίγκαν 0-1
(56’ Γουότσον)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Κυριακή 4/11

ΚΠΡ-Ρέντινγκ (15:30)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 5/11

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 10/11 (17:00)

Άρσεναλ-Φούλαμ
Έβερτον-Σάντερλαντ
Ρέντινγκ-Νόριτς
Σαουθάμπτον-Σουόνσι
Στόουκ-ΚΠΡ
Γουΐγκαν-Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή, 11/11

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (15:30)
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Οι συνθέσεις του αγώνα

Γουέστ Χαμ: Γιασκελάινεν, ΜακΚάρτνεϊ, Κόλινς (Σπενς 84’), Ριντς, Νομπλ, Νόλαν, Ντιαμέ (Ο’ Νιλ 71’), Τζάρβις, Μπεναγιούν, Κάρολ(Κόουλ 77’)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Τουρέ Κ, Κομπανί, Νάστασιτς – Μίλνερ, Τουρέ Γ, Νασρί, (Σινκλερ 90’), Κλισί – Τέβες (Γκαρσία 84’), Τζέκο, Μπαλοτέλι(Αγκουέρο 69’)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: