Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ

Χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ

Ο Ηρακλής θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο του στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Πάνω που η ομάδα ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, πάνω που ο κόσμος στηρίζει εμπράκτως την αγωνιστική προσπάθεια και είναι κοντά, πάνω που υπάρχει συσπείρωση και αισιοδοξία «έρχεται» η χθεσινή απόφαση της ΠΑΕ Ηρακλής να επιφέρει έναν μεγάλο προβληματισμό και να καταγράψει μία… σειρά ουκ ολίγων ερωτηματικών.
Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε – απρόσμενα – να μην πάρει επισήμως εισιτήρια για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, στη χθεσινή σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του Κυριακάτικου αγώνα δεν βρέθηκε καν εκπρόσωπος της στην Αθήνα.
Είναι αναμφίβολα μία απόφαση, που έρχεται να δημιουργήσει ήδη «τριβή» και αντιδράσεις και παράλληλα να αποτελέσει δυστυχώς την αφορμή για να διαταραχτεί το κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και του οργανωμένου κόσμου.
Επίσημη εξήγηση και επίσημη θέση δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, αλλά προφανώς η απόφαση έχει να κάνει σίγουρα με τα χρηματικά πρόστιμα, τα οποία θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ στις δυο πρώτες αγωνιστικές, τα οποία αγγίζουν τις 80.000 ευρώ. Έχει να κάνει και με το περιστατικό του Σαββάτου, που ήταν ωστόσο μεμονωμένο. Έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια της, την οποία εξωτερικεύει και την επιβεβαιώνει με αυτή την κίνηση της.

Γιατί…;

Από χθες, η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης, σχολιάστηκε αρνητικά από την πλειοψηφία του κόσμου. Είναι ή δεν είναι ένα επικοινωνιακό λάθος; Γιατί, να μπει διαχωριστική γραμμή; Γιατί, να έρθουν οι δυο πλευρές – ειδικά σε μία τέτοια περίοδο – σε αντιπαράθεση; Και λέμε τέτοια περίοδο, γιατί μιλάμε για το ξεκίνημα ουσιαστικά της προσπάθειας, η οποία κατά γενική ομολογία ήδη έχει κριθεί από τον κόσμο ως ικανοποιητική και μάλιστα υπήρχε και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία.
Ποιος ο λόγος, λοιπόν; Ποιος χάνει και τι θα κερδίσει η διοίκηση απ’ αυτή την απόφαση στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Είναι μία μορφή τιμωρίας; Γιατί, να διαταραχτεί το κλίμα στις σχέσεις και γιατί να δοθεί «τροφή» για σχόλια; Δεν ήταν ικανοποιητική η προσέλευση και παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια με τον Πανθρακικό και τον Άρη; Δεν έδωσε ώθηση με την παρουσία του ο κόσμος; Ναι, είναι αλήθεια ότι υπήρξαν περιστατικά, που δεν «άρεσαν» στους διοικούντες της ΠΑΕ Ηρακλής, από την άλλη όμως είναι «μέτρο διαχείρισης» το να μην πάρει εισιτήρια για το παιχνίδι με την ΑΕΚ; Η προστασία της ομάδας, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο;

Η θέση της «Αυτόνομης Θύρας 10″

Η ΠΑΕ Ηρακλής πρέπει να συμπορευτεί με τον οργανωμένο κόσμο και γενικότερα με το κομμάτι, που λέγεται κόσμος της ομάδας. Λάθη γίνονται και μπορεί να γίνονται, αλλά αν δεν υπάρχει ενότητα ή τουλάχιστον να υπάρχει σημείο επαφής, πώς θα πορευτεί η ποδοσφαιρική ομάδα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας η «Αυτόνομη Θύρα 10″ αναμένεται να πάρει θέση, με ανακοίνωση της.

Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: