Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Λεονάρντο: "Πεπρωμένο μου η ΑΕΚ"


O Λεονάρντο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ Ως κάτι που ήταν γραφτό να γίνει, χαρακτήρισε την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ, ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αν ρωτούσε κανείς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ποιόν παίκτη θα έπαιρνε στην ΑΕΚ, αν έπρεπε να κάνει μόλις μία μετεγγραφή, αυτός σίγουρα θα ήταν ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μίλησε στο ΑΕΚ Εmpire για την μετεγγραφή του στην Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την ως πεπρωμένο... Αρχικά, ο "μικρός μάγος" αναφέρθηκε στη πρώτη του παρουσία στους "κιτρινόμαυρους" πριν από 5 χρόνια: "Θυμάμαι πολύ καλά εκείνες τις μέρες. Προπονητής ήταν ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αρχικά μου έδωσε την εντύπωση ότι διαθέτω στοιχεία που του άρεσαν. Έτσι πρέπει να ήταν. Ωστόσο, ήμουν πολύ μικρός. Ήμουν 18 ετών, η ΑΕΚ τότε έκανε προσπάθεια να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν υπήρχαν περιθώρια για πειράματα, διότι εκτός των άλλων έπιανα και θέση ξένου".

Όσο για το αν φοβήθηκε, αν η στάση που θα κράτησε θα γύριζε μπούμπερανγκ στην καριέρα του, απάντησε: "Ναι, η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα. Ειδικά την περίοδο που διάβαζα στις εφημερίδες ότι η ΑΕΚ δεν θα κάνει άλλη κίνηση για μένα, ότι δεν θα χτυπήσει ξανά την πόρτα του Λεβαδειακού. Τότε βίωσα στιγμές με πολλή αγωνία. Όμως μέσα μου, κάτι μου έλεγε ότι αυτό είναι το πεπρωμένο μου...", ενώ σχετικά με την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή του ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει. Όταν, λοιπόν, παίκτες που έχουν δουλέψει μαζί του μου είπαν ότι δεν υπάρχει καλύτερος και μου εξήγησαν πόσο τους βοήθησε να βελτιωθούν σε ατομικό επίπεδο, τότε αμέσως έγινε και δική μου επιθυμία να τον έχω προπονητή".

Για τον κόσμο της ομάδας, είχε μόνο καλά λόγια να πει: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το λεπτό που βγήκα στο γήπεδο και ο κόσμος φώναζε το όνομά μου. Ένιωσα πολύ ευτυχισμένος, για πρώτη φορά στην καριέρα μου τόσο πολύ γεμάτος. Θα την έχω μέσα μου για πάντα αυτή τη στιγμή". Το μήνυμά του στο κόσμο της ομάδας, ήταν: "Ξέρω ότι περιμένουν πολλά από μένα και δεν θέλω μόνο να με θυμούνται μόνο και μόνο, επειδή επέμενα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Θέλω να τους χαρίσω όμορφες στιγμές και τίτλους", ενώ αναφορικά με τις πιθανότητες κατάκτησης τίτλου; "Νομίζω ότι τα έχουμε όλα. Διαθέτουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις, δεν υστερούμε σε ποιότητα σε σχέση με τις άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: