Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Κίνδυνος απόλυσης για Μαραντόνα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχε ποντάρει στο κίνητρο, στην αλλαγή της έδρας, και στις ηγετικές ικανότητες του Λιονέλ Μέσι, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τη Βραζιλία στο Ροζάριο, ωστόσο κανένα από αυτά τα "στοιχήματα" δεν τον δικαίωσε...

Ο Μέσι για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έλαμψε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του όπως κάνει κατ'εξακολούθηση τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, οι Βραζιλιάνοι έδειξαν πιο διψασμένοι και με το "τρίποντο" αυτό εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Μουντιάλ 2010 τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των προκριματικών, ενώ το καυτό "Γιγάντε" δεν στάθηκε αρκετό για να... κάψει τους αφηνιασμένους παίκτες του Ντούνγκα.

Το άσχημο για τον Μαραντόνα είναι πως αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν ουρανοκατέβατο, αλλά ήρθε ως ένας ακόμα κρίκος στα τελευταία επίσημα αρνητικά αποτελέσματα της "αλμπισελέστε" μετά το 0-2 από το Εκουαδόρ και το 1-6 από τη Βολιβία, με την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με την Παραγουάη στην Ασουνσιόν να αποκτάει πλέον χαρακτήρα "ζωής η θανάτου" για τον "Πίμπε Ντ'Όρο".

Η κριτική που δέχεται από τον Τύπο για τις επιλογές του στα ματς είναι αμείλικτη, η σχέση του με τους οπαδούς δεν είναι όπως στο ξεκίνημα που είχε τις "δάφνες" του παλιού μεγάλου ποδσοφαιριστή, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μαραντόνα δύσκολα θα συνεχίσει στο τιμόνι σε περίπτωση νέας ήττας (η οποία ίσως και να εκτροχιάσει οριστικά την πορεία της ομάδας προς το Μουντιάλ).

H δυσαρέσκεια των φιλάθλων προς τον προπονητή είναι μάλιστα τόσο έκδηλη ώστε αρκετοί από αυτούς να ζητούν πλέον ανοιχτά την επιστροφή στην ομάδα του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στον Μαραντόνα δίνοντας όρκο ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν θα παίξει για την ομάδα της πατρίδας του.

"Θεωρείτε ότι ο Μαραντόνα πρέπει να ξανασυμπεριλάβει στα πλάνα του τον Ρικέλμε;", είναι ένα δημοψήφισμα που "τρέχει" από τη Δευτέρα στην αργεντίνικη εφημερίδα "Clarin", με τον Μαραντόνα να έχει μπροστά του 90 αγωνιστικά λεπτά κόντρα στην Παραγουάη για να πετύχει την αναστροφή του κλίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: