Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΦΗ: «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νίκι Παπαβασιλείου με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης παραδέχθηκε ότι ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια «κακοποιήθηκε» και τώρα καλούνται όλοι να βοηθήσουν στην «ανοικοδόμηση» του. Ο τεχνικός του ΟΦΗ ζήτησε υπομονή, ενώ αναφέρθηκε στο «έτερον ήμισυ» στον πάγκο Μύρωνα Σηφάκη, στις μεταγραφικές κινήσεις και στους Λεοζίνιο και Πέσιτς.

Οι δηλώσεις Παπαβασιλείου:

Για τον εαυτό του: "Δεν κρύβω ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο είναι η πρώτη πατρίδα μου. 13 χρόνια που έλειπα, ήμουν κάθε καλοκαίρι εδώ. Τα βιώματα και η καριέρα σε βοηθούν πολύ στο τι θα κάνεις στην καριέρα σου. Πάντα ήθελα να γίνω προπονητής. Τελείωσα την καριέρα μου το 2002 στο ΑΠΟΕΛ από έναν σοβαρό τραυματισμό. Πήγα στην Αγγλία, πήρα το ΟΥΕΦΑ Β και προτάθηκα να μπω στο ΟΥΕΦΑ Α. Πήρα και αυτό το δίπλωμα μετά από 2 χρόνια, μπήκα στο Pro License. Για δύο χρόνια ήμουν δύο φορές τον μήνα στην Αγγλία. Ήταν πολύ δύσκολο και για εμένα αλλά και για την οικογένεια μου. Έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις με προπονητές που αγωνίζονται και στο Τσάμπιονς Λίγκ. Έχεις την δυνατότητα να διαχειριστείς μια ομάδα. Γιατί στην Αγγλία ο προπονητής είναι manager, ο πρόεδρος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δούλεψα δύο χρόνια για την Μπόλτον και την ΟΥΕΦΑ. Επτά χρόνια έχω κάνει αρκετές θυσίες μαθαίνοντας αρκετά πράγματα. Τελευταία ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Τον πήρα προτελευταίο και φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ κοντά στο να παω στην Ρασίνγκ Σαντατέρ με τον βοηθό του Μουρίνιο. Στην συνέχεια με πήρε ο Νίκος και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Πάντα ήθελα να φύγω από την Κύπρο".

Για τις μεταγραφές: "Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όμως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Θέλαμε τον Αναστασάκο. Πως θα έρθει όμως στην Β΄ Εθνική; Είναι δύσκολα τα πράγματα και περιμένουμε από τον κόσμο να μας στηρίξει στα δύσκολα και ήδη έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Πάντα μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα κάναμε αυτό που μπορούσαμε".

Για τον Λεοζίνιο: "Όταν κάνεις έναν μεταγραφικό σχεδιασμό θα κάνεις και λάθη. Για παράδειγμα δείτε τον Μπερμπάτοφ. "Έβγαζε μάτια" στην Τότεναμ και δείτε τι έχει κάνει τώρα. Δεν γίνεται να βγουν και οι 15 παίκτες. Όσο για τον Λεοζίνιο περιμέναμε να δούμε κάτι περισσότερο. Δεν πήγε καλά στην προετοιμασία ενώ την τελευταία εβδομάδα έκανε μια προσπάθεια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούσε να είναι βασικός. Είπαμε με την διοίκηση να του γίνει μια νέα πρόταση γιατί με το συμβόλαιο που είχε δεν μπορούσε να είναι μια δεύτερη λύση".

Για τον Πέσιτς: "Έχει φοβερό σωματότυπο και μεγάλα προσόντα. Θα τον βοηθήσουμε και αν αξίζει να παίζει, θα παίξει γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει η ηλικία. Μην ξεχνάς ότι και εγώ και ο Μαχλάς παίξαμε σε πολύ νεαρή ηλικία. Θα τον θέλαμε από την αρχή της προετοιμασίας για να δουλέψουμε περισσότερο".

Για το ενδεχόμενο να γίνει άλλη μεταγραφή: "Μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό θα κάνουμε μεταγραφή. Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να βρούμε αυτό που θέλουμε. Αν δεν βρεθεί κάτι ιδιαίτερο θα πάμε έτσι μέχρι τον Δεκέμβριο".

Για τον Μύρων Σηφάκη: "Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι από την αρχή και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και αγάπη για την ομάδα. Δεν ακούμε και δεν παρασυρόμαστε από τίποτα. Θα είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο με πολύ κόπο και αγάπη για να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Η ιστορία του καθενός δείχνει την πορεία του και τι έχει κάνει για τον ΟΦΗ. Εγώ που τον ζω κάθε μέρα, βλέπω έναν άνθρωπο με πολύ αγάπη και πάθος για τον ΟΦΗ και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα".

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής: "Δεν σκέφτομαι ποτέ αρνητικά και είμαι πάντα αισιόδοξος. Όταν η ομάδα είναι προετοιμασμένη και δουλεύει στο γήπεδο, δεν φοβάμαι καμία διαιτησία. Όταν γνωρίζεις ποιοι είναι οι παίκτες-κλειδιά, πως παίζει ο αντίπαλος. Όσο πιο προετοιμασμένος είσαι τόσο καλύτερος εμφανίζεσαι στο γήπεδο"

Για τον στόχο της ανόδου: "Όταν κάνεις πρωταθλητισμό τότε είναι δεδομένο ότι υπάρχει πίεση. Κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι κάτω από πίεση. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, το βλέπουμε και το νιώθουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όταν αρχίσαμε αυτήν την προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα project που πρέπει να το δει ο κόσμος και να καταλάβει. Πρέπει να σκεφτούμε και το μέλλον. Η ομάδα είχε "κακοποιηθεί" τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να οργανώσουμε ξανά την ομάδα εκεί που πρέπει. Να την οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβιώσει στο μέλλον. Θα πρέπει να βάλουμε κάποιες βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε οργανωθεί στο επίπεδο που θα θέλαμε, να κοιτάξουμε τις ακαδημίες και να δουλέψουμε σωστά. Υπάρχουν ταλέντα όπως οι Περογαμβράκης, Κοκκινάκης, Σταθόγλου, Πάνος, Καπετανάκης που μπορούν να δώσουν πολλά στον ΟΦΗ. Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε προέχει να κάνουμε μια καλή αρχή. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και ο κόσμος πρέπει να το ξέρει!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: