Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Μπάρτσα «έσβησε» τη Ρεάλ του Ντι Στέφανο - Μέσι, Ρονάλντο «απειλούν» τον Σάντσες

Πέρυσι η Μπαρτσελόνα ακούμπησε το φράγμα των 100 βαθμών κόβοντας πρώτη το νήμα του αγωνιστικού μαραθωνίου της Πριμέρα Ντιβισιόν με 99 βαθμούς έπειτα από 38 αγωνιστικές. Δεύτερη τερμάτισε η Ρεάλ Μαδρίτης με τρεις βαθμούς λιγότερους (96β.), ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ισπανικού πρωταθλήματος διέλυσαν το προηγούμενο ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής που ήταν 92 βαθμοί από τους «Μερένχες» της πρώτης θητείας του κ. Φάμπιο Καπέλο (1996-97).
Εφέτος, οι Μπλαουγκράνα, αφού κατέριψαν φτάνοντας στις 16 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, το ρεκόρ της Ρεάλ του Ντι Στέφανο που αντιστέκονταν από το 1961 με 15 νίκες, οδεύουν ολοταχώς να διαλύσουν και αυτό το (δικό τους) βαθμολογικό ρεκόρ καθώς έχουν ήδη 61 βαθμούς έπειτα 22 αγώνες. Στην τρελή κούρσα τους στην οποία πρωταγωνιστεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2009 και το 2010 Λιονέλ Μέσι συμπαρασύρει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον δικό της αστέρα Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο σούπερ σταρ δίνουν τον δικό τους αγώνα στον πίνακα των σκόρερ όπου προηγείται ο Πορτογάλος με 25 γκολ και ακολουθεί ο Αργεντινός με 24 γκολ.
Οπως ανέφερε ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της Ρεάλ Μαδρίτης ο διεθνής πορτογάλος επιθετικός κατάφερε ήδη να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς έφτασε τα 50 γκολ σε 51 συμμετοχές με τη λευκή εμφάνιση των Μαδριλένων, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Φέρεντς Πούσκας είχε 55 γκολ, ο Αλφρέδο ντι Στέφανο 52, ο Παχίνιο 50 και ο Ρονάλντο 43. Πλέον στόχος τόσο του Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και του Λιονέλ Μέσι είναι να ξεπεράσουν το ρεκόρ των 38 γκολ που είχε πετύχει σε μία αγωνιστική περίοδο (1989-90) ο θρυλικός μεξικανός επιθετικός της Ρεάλ Ούγκο Σάντσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: