Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Ιταλός» ο Μότα

Η οικογένεια της Εθνικής Ιταλίας καλωσόρισε τον Τιάγκο Μότα, καθώς η FIFA άναψε το «πράσινο φως» ώστε ο άσος της Ίντερ να αγωνίζεται με τους «ατζούρι».Ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει καλέσει για πρώτη φορά τον Μότα για το φιλικό της Τετάρτης (09/02) με τη Γερμανία, αλλά υπήρχε ερωτηματικό για το αν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει καθώς ο παίκτης είχε αγωνιστεί με την Εθνική των Ελπίδων της Βραζιλίας το 2003. Τελικά η FIFA έδωσε την έγκριση στην ιταλική ομοσπονδία και έτσι ο Μότα θα μπορεί να παίζει με τους «ατζούρι».

«Εχει φτάσει το "οκέι" της FIFA», αποκάλυψε ο Πραντέλι και συνέχισε: «Το βρίσκω περίεργο όταν παίκτες που δεν έχουν γεννηθεί στην χώρα, θέλουν να παίζουν με την Εθνική. Εγώ καλώ όποιον το αξίζει και κοιτώ πέρα από αυτά που λένε για την πολυεθνική ομάδα, γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει», τόνισε ο Πραντέλι. Την τελευταία φορά, πάντως, που υπήρχε ανάλογο θέμα, μάλλον προκλήθηκε μεγαλύτερος ντόρος από ό,τι χρειαζόταν. Αναφερόμαστε, βέβαια, στον Αμάουρι, για τον οποίο όλοι στην Ιταλία είχαν αγωνία για το αν θα παίξει στην Εθνική. Ο 30χρονος φορ πέρασε και δεν ακούμπησε...

Στο μεταξύ, ο τεχνικός της Ιταλίας μίλησε και για τον Αντόνιο Κασάνο λέγοντας πως έχει μία τελευταία ευκαιρία: «Χρειάζεται να δείξει την κατάλληλη συμπεριφορά και συνέπεια. Έχω μιλήσει μαζί του και ξέρει πολύ καλά πως αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία στην Εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: