Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πογιέτ: «Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε νέα για μεταγραφές»


Πογιέτ: «Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε νέα για μεταγραφές»

Άμεσες εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ προανήγγειλε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός ανέφερε ότι στόχος είναι η απόκτηση μίνιμουμ δυο παικτών και αποκάλυψε ότι θα υπάρχουν νέα αυτή την εβδομάδα.

Λίγη υπομονή ακόμα για τις μεταγραφές της ομάδας τους θα χρειαστεί να κάνουν οι φίλοι της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Γκουστάβο Πογιέτ.

Μιλώντας στη NOVA, ο Ουρουγουανός απέφυγε και πάλι να αναφερθεί σε ονόματα (σε ένδειξη σεβασμού, όπως είπε, για τις ομάδες των παικτών) ωστόσο σημείωσε ότι θα γίνουν το λιγότερο δυο προσθήκες.

Πριν αφήσει ανοιχτό, δε, το ενδεχόμενο να υπάρξει και παραχώρηση ποδοσφαιριστών, αποκάλυψε ότι θα υπάρχουν νεότερα μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Κατά τ’ άλλα ανέφερε ότι κρατάει την οργάνωση και την ηρεμία της ομάδας από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, τονίζοντας ότι πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της το τελευταίο διάστημα είναι η σωστή νοοτροπία που δείχνει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για τις μεταγραφές: «Είναι σημαντικό να μην αποκαλύψουμε ονόματα γιατί δεν είναι σωστό για τις ομάδες τους. Υπάρχουν πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών που δεσμεύονται με συμβόλαιο και αγωνίζονται αυτή την περίοδο. Γι' αυτό είναι σαν να μη σεβόμαστε τις ομάδες αυτές, τους μάνατζερς και τους ίδιους τους παίκτες. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να βάλουμε τέλος στη φημολογία και ελπίζω ότι θα έχουμε κάποια νέα αυτή την εβδομάδα.

Το μίνιμουμ που θέλουμε είναι δύο παίκτες. Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος και στην περίπτωση που αποχωρήσει ένας παίκτης. Στο ποδόσφαιρο καμιά φορά στις 26 Ιανουαρίου δέχεσαι μια μεγάλη πρόταση για παίκτες και μετά δεν έχεις εναλλακτικές επιλογές. Γι' αυτό προσπαθούμε να είμαστε καλυμμένοι για κάθε περίπτωση, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να αποκτηθούν δύο παίκτες».


Για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό: «Αν και δεν ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, είχαμε ηρεμία και οργάνωση και δε χάσαμε τη διάταξή μας. Κάποιες φορές χρειάζεται χρόνος για να παίξεις 90 λεπτά όπως θέλει ο προπονητής ή ο κόσμος. Πρέπει όμως να ξεκινάς με τα βασικά κι αυτό σημαίνει να είσαι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένος. Όταν δημιουργείς 1-2 καλές ευκαιρίες πριν σκοράρεις, τότε βλέπεις ότι η ομάδα αρχίζει και αποδίδει καλύτερα».

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τις 4 σερί νίκες: «Η καλή ψυχολογία είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώνεσαι και ο καλύτερος τρόπος για να διδαχθείς ακόμα περισσότερα. Είναι πιο εύκολο για τον προπονητή το τεχνικό τιμ όταν νικάει η ομάδα. Πάντα λέω ότι μ' αρέσει από τις ομάδες μου να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς δικαιολογίες.

Η αρχική μου ιδέα ήταν να βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Όπως όλοι γνωρίζουν, δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση, στο γυμναστήριο, στην τακτική, στην τεχνική και στο σχηματισμό της ομάδας, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αυτές τις μέρες η νοοτροπία μας είναι το πιο χαρακτηριστικό μας στοιχείο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε έναν αγώνα όταν η ομάδα έχει ισχυρή νοοτροπία και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι έτσι όπως θέλουμε».


Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Νομίζω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα ξεκάθαρο σχήμα και ξέρει πως να διαχειριστεί ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό να είμαστε οργανωμένοι και ανταγωνιστικοί. Πάντα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τις ομάδες όταν παίζουν κόντρα στην ΑΕΚ. Πάμε εκεί γνωρίζοντας ότι γι' αυτούς είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και γι' αυτό πρέπει να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: