Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Tο Κύπελλο μπορεί να δώσει νόημα στην ποδοσφαιρική σεζόν!!


Tο Κύπελλο μπορεί να δώσει νόημα στην ποδοσφαιρική σεζόν

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την σπάνια συνάντηση των κορυφαίων οκτώ ομάδων της Σούπερ Λίγκας στα προημιτελικά και για το σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε έναν πρώιμο τελικό.

Στο φινάλε κι ενώ αυτή η φάση των «16» κύλησε απόλυτα ομαλά, παραλίγο να είχαμε...εμφράγματα στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια περίοδο που ο Στραματσόνι, καλείται να φτιάξει την ομάδα, με τα νέα δεδομένα και αφίξεις. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον εαυτό τους, μη διαθέτοντας το εύκολο γκολ.

Όταν χάνεις ένα τσουβάλι ευκαιρίες και στο τέλος πας να δεχτείς δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό, αποτελούν αντιδράσεις ομάδας που έχει άγχος, βρίσκεται σε πίεση και οφείλει να εξαλείψει αυτά τα φαινόμενα, για να παίρνει στο γήπεδο, τα αποτελέσματα που θέλει.

Στα θετικά για τον Στραματσόνι, είναι πως ο Παναθηναϊκός αρχίζει ν’ αποκτά μια λογική μορφή και μια φιλοσοφία. Οι «πράσινοι» ανοίγουν το γήπεδο στα πλάγια πλέον προκειμένου να βρεθούν περισσότεροι χώροι για τους μέσους των «πρασίνων». Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου το «τριφύλλι» να ανοίξει το γήπεδο, να βρει διαδρόμους και να φτάνει πιο εύκολα κοντά στο γκολ.

Με τον Παναθηναϊκό να παίζει με την...φωτιά και να μην καίγεται, έκλεισε η τελική οκτάδα του Κυπέλλου. Ένας θεσμός, που οι μεγάλες ομάδες της χώρας αντιμετώπισαν σοβαρά και δεν είχαμε πρώιμες εξόδους σε πρότερες φάσεις. Η συνύπαρξη των επτά καλύτερων ομάδων με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και του σκληροτράχηλου Ατρόμητου, δίνει ένα επιπλέον πρεστίζ στον φετινό θεσμό.

Με τους οκτώ που έχουν μείνει είναι αδύνατο να μην βγει κάποιο πολύ δυνατό ζευγάρι ή μάλλον πολλά δυνατά ζευγάρια. Κι οι 8, διψάνε και γι’ αυτόν τον τίτλο. Είναι ο θεσμός που μετράει τι θα κάνεις με τον αντίπαλο σου, το κίνητρο για όλους είναι τεράστιο και ειδικά για τις άλλες επτά ομάδες, πλην Ολυμπιακού που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το Κύπελλο.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θεωρώ πως τα ματς του Κυπέλλου, κρατάνε ζωντανή μια σεζόν, που ως προς το πρωτάθλημα τελείωσε πολύ γρήγορα. Πλην όμως τα δυνατά ζευγάρια στο Κύπελλο, μπορούν ν’ αποζημιώσουν το κοινό.

Η κλήρωση που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν αποκλείεται να φέρει κι ένα μεγάλο ζευγάρι. Στο Κύπελλο, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, δίχως αυτό να σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο.

Όμως ένα τρόπαιο για κάποιον από τους υπόλοιπους μεγάλους, αλλάζουν το πρόσημο της χρονιάς, οτιδήποτε και αν έχει προηγηθεί. Τούτο, για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο, που πιθανώς σε τέτοιες περιπτώσεις, να υπερκαλύπτει σε ειδικές συνθήκες, την ποιοτική ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Κλείνω με κάτι για ΑΕΚ. Ο Πογέτ είναι επόμενο να αισθάνεται προβληματισμένος, όταν κατά γενική ομολογία, ο Μάνταλος και ο Τζιμπούρ ελάχιστα πράγματα έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής. Είναι φυσιολογικό η ατελείωτη κουβέντα που γίνεται με το αν μπορεί να χωρέσει σε αυτό το σύστημα ο αρχηγός της ΑΕΚ, να μην τελειώνει ποτέ. Από την άλλη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς, πως παρά αυτά του είδους τα προβλήματα, η «Ένωση» έχει μπει σε έναν δρόμο καλών αποτελεσμάτων. Οπωσδήποτε θα πρέπει να πάρει βοήθεια και από τους ήδη υπάρχοντες, αλλά κι από προσθήκες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: