Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Νίκησε και τον… Μπουφόν!!


Νίκησε και τον… Μπουφόν!

Όλα τα εμπόδια ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ. Νικώντας το άγχος και τον… Μπουφόν (όπως τον χαρακτήρισε ο Τούντορ) Δαύκο, καθάρισε 3-0 την Καλλονή και πέρασε στους «8». Μαντάρα τα έκανε στο α' μέρος ο Κομίνης.

Του πήρε μια ολόκληρη ώρα, αλλά, τελικά, τα κατάφερε.

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες (είχε και δύο δοκάρια) για να προηγηθεί της Καλλονής και να αποβάλλει το άγχος που του προκαλούσε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Μυτιλήνη (ήττα 2-1), κατάφερε, όμως, να πετύχει τρία γκολ από το 59’ και μετά και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αθανασιάδης, Μακ (που ήταν… όλα τα λεφτά για τον «Δικέφαλο του Βορρά») και Μπερμπάτοφ τα γκολ για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, που έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Απίθανός ο τερματοφύλακας της νησιωτικής ομάδας, Κώστας Δαύκος, «βαφτίστηκε» -και όχι άδικα- Μπουφόν από τον Κροάτη τεχνικό μετά τη λήξη της αναμέτρησης, καθώς έβγαζε τα πάντα!

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής Κομίνης, που δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα, ενώ δεν είδε μπουνιά του Βίτορ στο στομάχι του Κάρλσον, που κόπηκε και με ανύπαρκτο οφσάιντ λίγο νωρίτερα!

Το ματς


Το γήπεδο… έγερνε από το ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, έκλεισε την Καλλονή στην περιοχή της και πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 20’ είχε τρεις τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Πρώτα, στο 5’, ο Αθανασιάδης πάτησε την μπάλα στο χορτάρι, αντί να τη σπρώξει στην κενή εστία του Δαύκου, ενώ στη συνέχεια, δύο φορές σε διάστημα τριών λεπτών (16’ και 19’), το δοκάρι σταμάτησε το τρομερό φάουλ του Τζαβέλλα και το κακό γύρισμα του Αναστασιάδη.

Από εκεί και πέρα, η Καλλονή, που δεν είχε περάσει τη σέντρα(!), προσπάθησε να… ξεμυτίσει, αλλά ο διαιτητής Κομίνης της… έκοψε τον όποιο αέρα.

Πρώτα, με ανύπαρκτο οφσάιντ του Κάρλσον, που έβγαινε προ του Μελίσσα, στη συνέχεια όταν είπε «παίζετε» σε αγκωνιά του Τζαβέλλα στον Ξύδα μέσα στη μεγάλη περιοχή και λίγο αργότερα όταν δεν είδε την μπουνιά του Βίτορ στο στομάχι του γιγαντόσωμου Σουηδού επιθετικού, προκειμένου να αποβάλλει τον Πορτογάλο.

Στο 34', δε, αδίκησε και τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έδειξε την άσπρη βούλα ούτε στο μαρκάρισμα του Ελλακόπουλου στον Ζάιρο!

Χωρίς την ορμή που είχε στα πρώτα λεπτά του ματς μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος του Βορρά», από το 50’ και μετά, όμως… πήρε φόρα και πάλι!

Στην… προειδοποιητική βολή του νεοεισελθόντα -και εξαιρετικού- Μυστακίδη είπε «όχι» ο απίθανος Δαύκος, (απόκρουση, μάλιστα, που «ανάγκασε» τον Αθανασιάδη να δώσει συγχαρητήρια στον γιο του παλαίμαχου Γιώργου Δαύκου), αλλά μέχρι εκεί ήταν…

Στο 59’ ο Αθανασιάδης άνοιξε… μετά κόπων και βασάνων το σκορ, στο 64’, μετά από άψογο συνδυασμό των Μυστακίδη και Πέλκα, ο ΠΑΟΚ… ανακουφίστηκε, με τον Μακ να μην αστοχεί από κοντά για το 2-0, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε με εξαιρετική κεφαλιά ο Μπερμπάτοφ στο 82’.



ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Μελίσσας, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (46' Μυστακίδης), Τσίμιροτ (75' Τζιόλης), Χαρίσης, Πέλκας, Ζάιρο (59' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (46' Τσαμπούρης), Αναστασιάδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46' Καλτσάς), Γιουκάρης, Ξύδας (70' Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον

Διαιτητής: Κομίνης

Γήπεδο: Τούμπα

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: