Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Όταν φεύγει ο κόσμος από το ΟΑΚΑ…!!


Όταν φεύγει ο κόσμος από το ΟΑΚΑ…

Συνέβη κι αυτό! Η αποχώρηση φιλάθλων από το ΟΑΚΑ, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα λέει πολλά για την κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ για μια ακόμη φορά φόρεσε τα… γιορτινά του σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αλλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί τέσσερα(!) λεπτά πριν το τέλος. Για κάποιον που δεν έχει δει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτή και μόνο αυτή η πληροφορία, φτάνει για να καταλάβει την πολύ κακή εμφάνιση των παικτών του Εξάστερου!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Τέσσερα λεπτά σε αγώνα μπάσκετ είναι μια… αιωνιότητα και έχουν δει πολλά τα μάτια μας γενικά, αλλά και από τον Παναθηναϊκό ειδικότερα. Όμως, ήταν τέτοια η εικόνα της ομάδας, που δεν έπειθε κανέναν ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Ίσως να μην το πίστευαν ούτε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες του. Ήθελαν μεν, δεν μπορούσαν δε…

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, έχοντας ζήσει τόσες και τόσες χαρές την τελευταία εικοσαετία, έχει μάθει μπάσκετ. Στο… φεύγα από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, άλλοι έκαναν αναφορά στα ζόρια με την Κηφισιά, άλλοι θυμήθηκαν τις δυσκολίες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ κάποιοι άλλοι στέκονταν στην επιθετική δυστοκία, φέρνοντας στο μυαλό τους την αναμέτρηση με την Μάλαγα. «Η ομάδα δεν τραβάει» είπε χαρακτηριστικά κάποιος και έχει απόλυτο δίκιο.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν διαπιστώσει (δεν είναι και τόσο δύσκολο), ότι ο Παναθηναϊκός ασθμαίνει, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Βλέπουν πολλές προβληματικές εμφανίσεις από μια ομάδα που δεν μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της και μοιάζει να έχει χάσει την ταυτότητά της. Βλέπουν μια ομάδα που της «βγαίνει» κούραση και αποτελεί απόρροια του μικρού rotation. Από το πάζλ φαίνεται να λείπουν ένα-δύο κομμάτια, ενώ σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς των Παππά-Μποχωρίδη και τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Παπαγιάννη-Χαραλαμπόπουλου, το πρόβλημα διογκώνεται.

Τίποτε δεν κρίνεται τον Ιανουάριο, αλλά τα μηνύματα του τελευταίου μήνα, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να αλλάξουν άμεσα την εικόνα τους, αν θέλουν να παραμείνουν εντός στόχου, που είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Και η αρχή θα γίνει με το να εμβαθύνουν στις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Αλλιώς, τα πράγματα θα ζορίσουν περισσότερο. Όσο για τα πιο δύσκολα; Αυτά θα έρθουν του χρόνου, όταν δεν θα υπάρχει Δημήτρης Διαμαντίδης…

Υ.Γ.: Μετά την εμφάνιση και ήττα από την Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία, η διοίκηση βάζει πρόστιμο στους παίκτες και τον προπονητή για δεύτερη φορά μέσα σε δύο και κάτι μήνες. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: