Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Άντε, να ξεκαθαρίζουμε…!!

Άντε, να ξεκαθαρίζουμε…
Έφτασε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην Πορτογαλία και να κριθεί, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ποια εκ των Μπενφίκα ή Πόρτο θα κατακτήσει τον τίτλο στη φετινή Superliga. Οι «αετοί» υποδέχονται τους «δράκους» στο «Ντα Λουζ», στο σπουδαίο ντέρμπι κορυφής της 21ης αγωνιστικής και ο νικητής θα κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα, αφού αυτή τη στιγμή οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι του ποδοσφαίρου της ιβηρικής χώρας βρίσκονται ισόβαθμοι στην κορυφή με 49 πόντους και δύσκολα θα κινδυνεύσουν από την Μπράγκα, που βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω τους.

Οι δυο τεχνικοί, Ζόρζε Ζέσους και Βίτορ Περέιρα, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν πρόεκυψε κάποιος τραυματισμός από το φιλικό της εθνικής Πορτογαλίας στη Βαρσοβία και όλοι, φίλοι και μη, των δύο ομάδων στη χώρα και σε όλο τον κόσμο περιμένουν ένα μεγάλο ματς.

Πάντως, η φιναλίστ του Europa League περιμένει στη γωνία για να δει αν μπορεί να «αρπάξει» τη δεύτερη θέση από τον χαμένο και βρεθεί αυτή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ πηγαίνουν στη Μαδέιρα για να αντιμετωπίσουν την αδιάφορη Νασιονάλ, που είναι πάντα επικίνδυνη και μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Δύσκολη αποστολή φαίνεται πως έχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που πηγαίνει στην έδρα της Σετούμπαλ για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που βρίσκεται ένα βαθμό μόλις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και χρειάζεται «ανάσα», με τα «λιοντάρια» να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την τέταρτη θέση από τη Μαρίτιμο.

Όσον αφορά την τελευταία, πηγαίνει στην έδρα της Γκιμαράες, στο δεύτερο σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής, αφού με νίκη οι γηπεδούχοι αρχίζουν να μπαίνουν πια με αξιώσεις στο «κόλπο» για την έξοδο στο Europa League και περιμένουμε ντέρμπι.

Ρίο Αβε και Μπέιρα Μαρ θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν όσο γίνεται πιο μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: