Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μικραίνει η ΑΕΚ με τέτοιες συμπεριφορές!!

Αυτά που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες με την μετακίνηση του Μανωλά στη Ντνιεπρ, κατέδειξαν για μία ακόμη φορά, το πόσο έχει "μικρύνει" το μέγεθος ΑΕΚ. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Μικραίνει η ΑΕΚ με τέτοιες συμπεριφορές
Όχι από τον κόσμο της, αλλά από όλους αυτούς, που την διοίκησαν το τελευταίο διάστημα. Να ξεκαθαρίσω, ότι είναι δικαίωμα κάθε ομάδας, να κυνηγά τους καλύτερους οικονομικά όρους, για τις όποιες συναλλαγές της. Πόσο μάλλον σε δύσκολους καιρούς, και σε μία ομάδα, όπου τα χρέη αποτελούν βρόγχο, απειλή για την ίδια την ύπαρξη της εταιρίας.
Όμως το πως διαπραγματεύεσαι έχει μεγάλη σημασία. Πιθανότατα θα προσπαθήσουν να το παρουσιάσουν, ως τη καλύτερη δυνατή συναλλαγή, που αποφέρει σημαντικό κέρδος για την Ένωση. Εγώ όμως ξέρω, ότι η δουλειά χάλασε τρεις-τέσσερεις φορές, και μέχρι να δοθεί το τελικό ΟΚ, χρειάστηκε να βγει ακόμη και ο Θρασύβουλος, να υπενθυμίσει (!) στην διοίκηση του Δικεφάλου, ότι δεν πρέπει να προσπαθήσει να τον «ρίξει» στην συμφωνία και οφείλει να σεβαστεί την δική τους, που έκανε λόγο για 30% ποσοστό.
Μιλάμε, ότι προσπάθησαν να βρουν τρόπο να γλυτώσουν μερικά χιλιάρικα, κινδυνεύοντας να τους τρέχει η ομάδα της Φυλής, στα διεθνή Αθλητικά δικαστήρια, αναζητώντας το δίκαιο της. Λες και 50, 100 ή 150 χιλιάδες € παραπάνω, θα σώσουν την κατάσταση. Όταν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της μετεγγραφής θα εξαντληθεί στην πληρωμή της Εφορίας για να μην συνεχιστεί ο διασυρμός με τα ματς δίχως κόσμο.
Και όλο αυτό το «ήξεις-αφίξεις» μέχρι να αποδεχθεί το ΔΣ την πρόταση της Ουκρανικής ομάδας, αλλά για ένα τέτοιο ποσό, κατέδειξε το πόσο έχει πέσει ο πήχυς και στο κομμάτι της διαπραγματευτικής δυνατότητας της ομάδας. Υπήρχε ποτέ περίπτωση, μια κραταιά και δυνατή οικονομικά ΑΕΚ, να συρόταν από οποιονδήποτε παίκτη και από οιανδήποτε Ντνιεπρ, μέχρι να κλείσει η συμφωνία, μόνο και μόνο με την απειλή, ότι το καλοκαίρι δεν θα έπαιρνε φράγκο; Επαναλαμβάνω, η Ντνιεπρ ήταν ο συνομιλητής της, όχι η Μάντσεστερ Γιουν και η Σίτυ, όπου εκεί θα μπορούσε κανείς να δεχθεί πιο ήπια αντιμετώπιση. Για 500-600 χιλιάδες €…
ΥΓ1 Και κάτι για τον Κώστα Μανωλά. Σας είχα ξαναγράψει, όταν χάλασε η ιστορία με την Εβερτον, ότι η πραγματική αιτία ήταν τα χρήματα της προσφοράς της αγγλικής ομάδας, που πιθανότατα δεν ικανοποιούσαν τα «θέλω» της πλευράς του παίκτη. Τώρα θα πάει στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, που του δίνει τα προς το ζειν. Για το ευ ζειν όμως, το ποδοσφαιρικό μέλλον του, θα επιμείνω, ότι η πρέμιερ ληγκ αποτελούσε τον ιδανικό προορισμό. Και τα χρήματα θα ερχόντουσαν με την βελτίωση του και το επόμενο συμβόλαιο του. Η ζωή θα δείξει, ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Μακάρι το παιδί να εξελιχθεί, κοντά σε έναν εξαιρετικό τεχνικό, όπως ο Χουάντε Ράμος, και η Ντνιεπρ να είναι η αφετηρία μιας σπουδαίας καριέρας.
ΥΓ2 Το αγωνιστικό κομμάτι θα το βρουν μπροστά τους. Και ο Κωστένογλου μπορεί τώρα να ρίχνει το μπαλλάκι στην διοίκηση, αλλά ο Πόντιος Πιλάτος έμεινε στην ιστορία, ακριβώς επειδή είπε «νίπτω τας χείρας μου». Εφόσον συνεχίζει, έχει και αυτός μερίδιο της ευθύνης, για ό,τι ακολουθήσει.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: