Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τα (ξανα)βρήκαν για Μανωλά!!

Τα (ξανα)βρήκαν για Μανωλά!
Κι αυτή τη φορά μοιάζει οριστικό!

Μετά από τρεις προτάσεις που απορρίφθηκαν, μια συμφωνία που ανακλήθηκε και πολύωρες διαπραγματεύσεις, ΑΕΚ και Ντνιέπρ τα βρήκαν για τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά.

Στις 700.000 ευρώ η «χρυσή τομή», με τις 480.000 να καταλήγουν στα ταμεία της «Ένωσης», 120.000 να αποκαθιστούν το unfair που πήγε να γίνει με τον Θρασύβουλο και περίπου 100.000 να πηγαίνουν σε προμήθειες μάνατζερ.

Αν δεν ανακοινωθεί και επίσημα… δύσκολα θα το πιστέψουν οι φίλοι της ΑΕΚ, αλλά ο Κώστας Μανωλάς θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της Ντνιέπρ. Κι αυτό διότι το θέμα που επιβεβαίωσε πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην «Ένωση» χωρίς να προηγηθεί σίριαλ, κατέληξε τελικά σε συμφωνία των δυο πλευρών.

Βέβαια σε συμφωνία είχε καταλήξει και το απόγευμα -με την ανεπανάληπτη πατέντα του διπλού deal, σύμφωνα με το οποίο η ΑΕΚ θα πωλούσε τον παίκτη 100.000 ευρώ (συρρικνώνοντας το ποσό που βάσει 30% αναλογούσε στον Θρασύβουλο) και θα λάμβανε άλλες 600.000 ευρώ για την παραχώρηση προτεραιότητας στην Ντνιέπρ για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή αποφάσιζε να πουλήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Το εμφανές unfair, ωστόσο, που θα γινόταν σε αυτή την περίπτωση απέναντι στον Θρασύβουλο και οι φόβοι της Ντνιέπρ ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα εξασφάλιζε περισσότερα χρήματα στην ΑΕΚ θα ήταν διάτρητο νομικά, την οδήγησαν σε υπαναχώρηση. Έστω κι αν η ΠΑΕ ΑΕΚ διέρρεε πως η εμπλοκή οφειλόταν στο ότι δεν ικανοποιούνταν από τις τραπεζικές εγγυήσεις που παρουσίασε η Ντνιέπρ για την καταβολή των χρημάτων…

Με τις διαπραγματεύσεις, λοιπόν, να επανεκκινούν, αναζητήθηκε τρόπος ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κάλυπτε άπαντες -και φυσικά τον παίκτη, που μέσω του θείου του παρουσιαζόταν κάθετος στην πραγματοποίηση της μεταγραφής. Από τη στιγμή, όμως, που η Ντνιέπρ είχε εξ αρχής διαθέσιμο το ποσό των 700.000 ευρώ για τη μεταγραφή (χωρίς να την ενδιαφέρει πως θα διανεμηθεί) συμφωνήθηκε πως η «χρυσή τομή» θα έπρεπε να βρεθεί μεταξύ ΑΕΚ και Θρασύβουλου. Και κατόπιν συζητήσεων που έγιναν σε αρκετά καλό κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών, βρέθηκε ως εξής:

Περίπου 480.000 ευρώ θα καταλήξουν στα ταμεία της ΑΕΚ (συν οφειλόμενα 35.000 ευρώ από τα οποία θα παραιτηθεί ο Μανωλάς). Περίπου 120.000 ευρώ θα πάνε στην ομάδα της Φυλής (που δέχτηκε να αποποηθεί το 30% αλλά θα λάβει πλέον ένα σεβαστό ποσό) και άλλες 100.000 θα διατεθούν για προμήθειες μάνατζερ.

Εφόσον, λοιπόν, η συμφωνία σφραγιστεί και επίσημα την Παρασκευή -μετά την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων στην Ουκρανία- ο Μανωλάς θα ενεργοποιήσει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που έχει συμφωνήσει με τη Ντνιέπρ (550.000 ετησίως για 3,5 χρόνια συν 500.000 ευρώ πριμ υπογραφής για τον ίδιο και άλλα τόσα για τον θείο του) και οι φίλοι της ΑΕΚ θα προσπαθούν να καταλάβουν αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο:

Αν θα πρέπει να πουν «Δόξα τω Θεώ» που εξασφαλίστηκαν πολύτιμα χρήματα για έναν παίκτη που θα έφευγε ελεύθερος το καλοκαίρι ή αν θα πρέπει να πουν «ο Θεός να βάλει το χέρι του», σκεπτόμενοι ότι η χρονιά θα πρέπει να βγει πλέον με μοναδικούς στόπερ τους Δέλλα, Μπουγαΐδη και Χέλγκασον.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: