Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αραβίδης: «Δεν έχουμε ταβάνι στην ΑΕΚ»

Σίγουρος για τις δυνατότητες της ΑΕΚ στη φετινή Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο Χρήστος Αραβίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Οι στόχοι μας δεν έχουν ταβάνι», τόνισε ο διεθνής φορ και έπλεξε το εγκώμιο του κ.Δέλλα.

Αραβίδης: «Δεν έχουμε ταβάνι στην ΑΕΚ»
«Οι στόχοι μας δεν έχουν ταβάνι, χωρίς να λέμε πολλά λόγια, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε», τόνισε ο Χρήστος Αραβίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 όσον αφορά τη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, ο διεθνής φορ έπλεξε το εγκώμιο του Τραϊανού Δέλλα για τη δουλειά του, λέγοντας ότι «πιστώνεται την επιτυχία και ο προπονητής, αφού εκείνος μας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες».

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο 28χρονος άσος τόνισε ότι είναι η χαρά ενός ποδοσφαιριστή, αφού του δίνεται η δυνατότητα να παίζει σε γεμάτο γήπεδο και να δώσει το κάτι παραπάνω.

Καταλήγοντας, ο «Άραβας» - όπως τον χαρακτηρίζουν οι οπαδοί της ΑΕΚ - αναφέρθηκε και στις πρώτες του συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, τονίζοντας ότι όλοι οι διεθνείς έχουν ως στόχο να φέρουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Αραβίδης στην εκπομπή «PICK ‘N’ GOAL» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Διονύση Καππάτο

-τους στόχους της ΑΕΚ:

«Το επίπεδο ανεβαίνει από πέρσι, αφού αντίπαλοί μας είναι πιο δυνατοί. Προσεγγίζουμε διαφορετικά τα ματς, όμως συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα παιχνίδια και θέλουμε να τα δίνουμε όλα. Σε αυτό πιστώνεται την επιτυχία και ο προπονητής, αφού εκείνος μας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες.

Ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος αν πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν έχει ταβάνι, θέλει πάντα το καλύτερο δυνατόν. Εγώ από την πλευρά μου ξέρω ότι μέσα στην ομάδα κινούμαστε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εγώ και άλλοι συμπαίκτες μου έχουμε πει ότι στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, θα δούμε τι θα κάνουμε. Ένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι, αλλά από αρκετά ματς που μπορεί να μην μας πάνε καλά. Ένας από τους στόχους μας είναι το Κύπελλο, όπως και το πρωτάθλημα. Το ρόστερ μας είναι φτιαγμένο για να ανταπεξέλθει σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις».

-την ΑΕΚ της περσινής και της φετινής περιόδου:

«Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα, ένας τεράστιος σύλλογος και έχει παραμείνει αυτή η φιλοσοφία. Επίσης, ο κ. Δέλλας έμεινε στην ομάδα και έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Φέτος επιστρέφουμε εκεί που πραγματικά ανήκουμε. Είναι τιμή μας που κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο και επιστρέφει για να δει την ομάδα, από την οποία περιμένει πράγματα. Θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Οι στόχοι μας δεν έχουν ταβάνι, χωρίς να λέμε πολλά λόγια, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

-τις καλές εντυπώσεις που έχουν αφήσει μέχρι σήμερα παίκτες όπως ο Μπουονανότε και ο Βάργκας:

«Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά βγαίνουν πράγματα στο γήπεδο, αφού έχουμε πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι διαφορετικό να παίζεις μπροστά στον κόσμο και σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι και θέλουμε ο κόσμος να μην ξεχωρίζει ποιος πήγε καλά, έχοντας στο μυαλό του μόνο το αποτέλεσμα».

-το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να χαρούμε εμείς και όλος ο κόσμος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που δεν θέλει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο. Αυτά τα ματς αποδεικνύουν τη δυναμική των ομάδων και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε αρκετές ημέρες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Έχουν λείψει τέτοια παιχνίδια, όχι μόνο από την ΑΕΚ, αλλά και από τον Ηρακλή».

-το γεγονός ότι η «Ένωση» δεν πήρε επιθετικό στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου:

«Δεν μπορώ να πάρω θέση σε αυτό. Καταλαβαίνω τον κόσμο αν πει κάτι παραπάνω για την ομάδα, ή τους παίκτες. Είναι επειδή θέλει το καλύτερο για την ομάδα. Θέλει να την δει ξανά ψηλά, να επιστρέψει εκεί που την έβλεπε παλιότερα. Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι απαιτητικός, μας έχει μέσα στα πλαίσια του στόχου και μας κάνει να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Αλλά και εμείς θέλουμε να έχουμε ψηλά την ομάδα και να τη βοηθήσουμε να πετύχει».

-τη θέση του στο γήπεδο:

«Έχω αγωνιστεί πολλά χρόνια στις πτέρυγες, όμως νιώθω πολύ καλά όταν παίζω μπροστά, ιδιαίτερα σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ που είναι φουλ επιθετική. Έχω αποδείξει και έχω ξαναπεί, ότι η κυριότερη δουλειά μου είναι αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής μου για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή η δουλειά ανταμείβεται».

-το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας, αφού πρόσφατα έκανε τις δύο πρώτες συμμετοχές του:

«Είναι μεγάλη τιμή να σε καλούν στην Εθνική ομάδα. Προσωπικά, έχω την τύχη τα περισσότερα παιδιά να τα έχω συμπαίκτες στις μικρότερες Εθνικές. Δεν έχω να πω κάτι σημαντικό όσον αφορά την ποιότητα της ομάδας, κάτι που το ξέρει ο κόσμος. Μπορώ να κατανοήσω την πικρία και τη στεναχώρια από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, όμως μπορώ να εγγυηθώ και να υποσχεθώ ότι η ομάδα θα επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο. Το ότι θα γίνει, για εμένα είναι το μόνο βέβαιο, αλλά θέλει επίσης πολλή δουλειά. Δεν έχω δει κάποιον συμπαίκτη μου που να μην το θέλει και έτσι πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

-την καριέρα του μέχρι σήμερα:

«Θεωρώ ότι αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στην πορεία σου, πρέπει να έχεις την απαραίτητη υπομονή που πρέπει να έχουμε εμείς οι αθλητές. Ανήκω στους αθλητές που δεν το βάζουν ποτέ κάτω. Χαίρομαι που έχω πετύχει κάποια πράγματα, όμως δεν θεωρώ ότι έχω πετύχει κάτι σπουδαίο. Θέλω όταν τελειώσω το ποδόσφαιρο, όταν κάνω το ταμείο μου, να έχω πετύχει αυτά που ονειρεύομαι».

-το αν έχει κάποιο πρόσωπο κοντά του στα δύσκολα:

«Κυρίως υπάρχει η δική σου θέληση και υπομονή. Με την οικογένειά μου και τη στήριξή της, όπως και τις οικογένειες κοντινών προσώπων, αφού τίποτα στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στην κοινωνία μας δεν είναι ρόδινο. Είμαι της άποψης πως χωρίς τη στήριξη κοντινών σου προσώπων και της οικογένειάς σου δεν θα καταφέρεις τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: