Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Κατηγορεί τις Η.Π.Α. για τη FIFA!!

Οτι ανακατεύονται πέρα από αυτό που τους επιτρέπει η δικαιοδοσία τους στη σύλληψη ανώτατων αξιωματούχων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας FIFA, κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πούτιν δήλωσε πως οι χθεσινές συλλήψεις στην Ελβετία ήταν μία «προφανής προσπάθεια» να εμποδιστεί η επανεκλογή του 79χρονου προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ αυτή την εβδομάδα όμως ο τελευταίος έχει την υποστήριξη της Ρωσίας.
Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διενεργήσουν ποινική έρευνα για την ανάθεση των επόμενων δύο Παγκοσμίων Κυπέλων το 2018 στη Ρωσία και το 2022 στο Κατάρ.«Αν συνέβη κάτι, δεν συνέβη στο έδαφος των ΗΠΑ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», είπε ο Πούτιν. «Αυτή είναι μία ακόμη καταφανής προσπάθεια (των Ηνωμένων Πολιτειών) να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες».
Επικαλούμενος τις περιπτώσεις του πρώην συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν και του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, οι οποίοι έχουν αποφύγει τη δίωξη στις ΗΠΑ και κρύβονται στο εξωτερικό, ο Πούτιν αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ουάσινγκτον να ζητήσει την έκδοση των αξιωματούχων της FIFA.
«Δυστυχώς, οι Αμερικανοί εταίροι μας χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να ικανοποιήσουν τους εγωιστικούς σκοπούς τους και να διώξουν παράνομα ανθρώπους. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στην περίπτωση της FIFA, να είναι ακριβώς το ίδιο».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως ο επικεφαλής της FIFA Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος είναι υποψήφιος για πέμπτη θητεία στο συνέδριο της FIFA που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη αύριο, είχε δεχθεί πιέσεις να αφαιρέσει από τη Ρωσία το δικαίωμά της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: