Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι πρωτιές της «ντροπής» στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!!

Τους καλύτερους της φετινής Πρέμιερ Λιγκ τους μάθαμε. Ο Εντέν Αζάρ πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ο Σέρχιο Αγκουέρο το χρυσό παπούτσι, ο Τζο Χαρτ το χρυσό γάντι και ο Χάρι Κέιν το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη. Υπάρχει όμως και η αντίθετη όψη. Το england365.gr σας παρουσιάζει διάφορες στατιστικές κατηγορίες των οποίων οι πρωτοπόροι δε θα πρέπει αισθάνονται και τόσο περήφανοι.
Περισσότερες κίτρινες κάρτες
Ο Λι Κάτερμολ της Σάντερλαντ «κιτρινίστηκε» πιο πολλές φορές από τον καθένα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Ο 27χρονος μέσος κατάφερε να δεχτεί 14 κίτρινες στα 28 παιχνίδια πρωταθλήματος που ίδρωσε την ερυθρόλευκη φανέλα, χωρίς μάλιστα να αποβληθεί ούτε μία φορά. Ακολουθούν ο Τζακ Κόλμπακ της Νιουκάστλ με 12 και οι Σεσκ Φάμπρεγκας (Τσέλσι) και Τζόευ Μπάρτον (Κ.Π.Ρ.) με 11.
Περισσότερες κόκκινες κάρτες
Πέντε παίκτες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια σε δύο διαφορετικά παιχνίδια στη φετινή Πρέμιερσιπ. Αυτοί είναι οι Τομ Χάντλστόουν (Χαλ), Μούσα Σισσοκό (Νιουκάστλ), Πολ Κοντσέσκι (Λέστερ), Μάικ Γουίλιαμσον (Νιουκάστλ) και Κάιλ Νοουτον (Σουόνσι).
Περισσότερα φάουλ
Παραδόξως κανένας από τους παίκτες που έχουν δει τις πιο πολλές κάρτες δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας. Πρώτος είναι ο Άσλεϊ Μπαρνς της Άστον Βίλα που έχει υποπέσει σε 75 φάουλ. Δεύτερος είναι ένας επιθετικός, ο Ιταλός Γκρατσιάνο Πελέ της Σαουθάμπτον με 70 και τρίτος ο συμπαίκτης Βίκτορ Γουανιάμα με 68.
Περισσότερα πέναλτι
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος που άφησε τον Τζολέον Λέσκοτ να φύγει για τη Γουέστ Μπρομ βλέποντας τον να έχει την πρωτιά στη συγκεκριμένη λίστα. Ο 26 φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας κεντρικός αμυντικός παραχώρησε φέτος τρία πέναλτι στους αντιπάλους του, ενώ οι Σκοτ Νταν (Κρίσταλ Πάλας) και Ρον Φλααρ (Άστον Βίλα) υπέπεσαν στην εσχάτη των ποινών από δύο φορές.
Λάθος πάσες
Για τον Κιέραν Τρίπιερ έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του Νησιού, όπως η Λίβερπουλ και η Τότεναμ. Όλα αυτά την ώρα που ο 24χρονος δεξιός μπακ της Μπέρνλι ήταν με διαφορά πρώτος στις λανθασμένες μεταβιβάσεις (663) στην Πρέμιερσιπ. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Γκρατσιάνο Πελέ της Σαουθάμπτον με 424.
Περισσότερα δοκάρια
Πόσο εύκολο είναι να στείλεις την μπάλα στα αντίπαλα δοκάρια επτά φορές μέσα σε ένα πρωτάθλημα; Ο μόνος που μπορεί να μας απαντήσει είναι ο Γκρατσιάνο Πελέ, ο οποίος προηγείται στη σχετική λίστα. Δεύτερος είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Σέρχιο Αγκουέρο που είδε τις προσπάθειες του να καταλήγουν στα δοκάρια έξι φορές. Που να μην ήταν και άτυχος δηλαδή…
Περισσότερα λεπτά ανά γκολ (επιθετικοί)
Το καλοκαίρι η Νιουκάστλ έδωσε 6,4 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για να κάνει δικό της τον Εμανουέλ Ριβιέρ. Σίγουρα όταν προχωρούσε σε αυτή τη μεταγραφή δεν περίμενε ότι ο Γάλλος θα ήταν στην κορυφή αυτής της στατιστικής κατηγορίας, καθώς έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα 1213 λεπτά που αγωνίστηκε! Τι να πει βέβαια και η Λίβερπουλ που έδωσε 15 εκατομμύρια για τον Μπαλοτέλι και αυτός σκοράρει ένα γκολ ανά 940 λεπτά και η Τότεναμ που χρυσοπλήρωσε τον Σολδάδο και αυτός βρίσκει δίχτυα κάθε 794 λεπτά.
Περισσότερες αλλαγές
Δύο παίκτες της Τσέλσι έχουν γίνει αλλαγή περισσότερες φορές από οποιονδήποτε συνάδελφο τους στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Ο λόγος για τους Βραζιλιάνους Γουίλιαν και Όσκαρ που έχουν αντικατασταθεί 22 και 20 φορές αντίστοιχα!
Περισσότερα οφσάιντ
Είναι πολύ πιθανό η εθνική ομάδα του Βελγίου να έχει πρόβλημα με τα οφσάιντ στις μελλοντικές υποχρεώσεις της αν κρίνουμε από τις επιδόσεις των Κρίστιαν Μπεντέκε και Ρομέλου Λουκάκου στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Οι επιθετικοί των Άστον Βίλα και Έβερτον αντίστοιχα έχουν υποδειχθεί 36 φορές σε θέση οφσάιντ ενώ από κοντά βρίσκεται και ο Τσάρλι Όστιν της ΚΠΡ με 35 παραβάσεις.
*Πηγή στατιστικών: www.opta.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: