Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«Καθιέρωση και μετά… Ευρώπη»

Έναν οικονομικά και αγωνιστικά υγιή Ηρακλή, που θα σταθεροποιηθεί αρχικά στη Super League κι εν συνεχεία θα διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη, οραματίζεται ο Σπύρος Παπαθανασάκης.

«Καθιέρωση και μετά… Ευρώπη»
Η εξυγίανση του Ηρακλή και μιας ισχυρής από όλες τις απόψεις ομάδα είναι στο στόχαστρο του Σπύρου Παπαθανασάκη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε στο Metrosport τόνισε πως βασικό μέλημά του είναι η καθιέρωση στη Super League και εν συνεχεία η έξοδος στην Ευρώπη. Παράλληλα μίλησε για τη συνεργασία με το Νίκο Παπαδόπουλο, τις μεταγραφές, τις ανανεώσεις και τη βοήθεια του κόσμου.

Αναλυτικά, ο Σπύρος Παπαθανασάκης μίλησε για:

-την αδειοδότηση: «Έχουμε καταφέρει με πολλή δουλειά να πετύχουμε κάποια πράγματα και σιγά-σιγά θα είμαστε πιο γεροί. Θέλουμε ο Ηρακλής να είναι βιώσιμος και να δημιουργήσουμε μια γερή ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Δεν το έχουμε πετύχει ακόμη. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα είναι δύσκολα την επόμενη χρονιά και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Θα έχουμε σοβαρές ομάδες απέναντί μας και πρέπει να είμαστε μια γερή ομάδα από την αρχή. Να το τελειώσουμε πρώτα την Κυριακή και να το χαρούμε όλοι μαζί».

-τη νέα σεζόν: «Θέλουμε να δυναμώσουμε τις ακαδημίες, να κρατήσουμε τους παίκτες που έφεραν σε αυτό το σημείο και να δώσουμε ευκαιρίες στους νεαρούς για να αποκομίσουν εμπειρίες. Δεν θέλουμε πολλές μεταγραφές. Λίγους παίκτες θέλουμε που να κάνουν την διαφορά και να μας δώσουν βάθος. Στόχος μας είναι τον πρώτο χρόνο να πετύχουμε την σταθερότητα που θέλουμε και από τον δεύτερο χρόνο να χτυπάμε Ευρώπη».

-τις ανανεώσεις: «Άμα τα βρούμε θα μείνουν όλοι. Πρέπει πρώτα να μιλήσουμε μαζί τους. Δεν θέλω να σκορπάμε χρήματα. Αν βγάζουμε δέκα ευρώ, να χαλάμε δέκα ευρώ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο για τον Ηρακλή».

-το αν θα γίνουν ηχηρές μεταγραφές: «Το μπαμ θα είναι οι δικοί μας οι παίκτες. Όσον αφορά το άλλο μπαμ θα πάμε σιγά-σιγά. Δεν έχουμε τρελαθεί να θέλουμε να υπογράψουμε με όποιον θέλει να έρθει στην ομάδα. Γιατί να ξέρετε τώρα πολλοί θέλουν να έρθουν. Κοιτάμε πρώτα από όλα τον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών και μετά τις αγωνιστικές επιδόσεις τους. Αυτό κοιτάξαμε και το περασμένο καλοκαίρι».

-τη συνεργασία με τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Κάθε μέρα συνομιλούμε για το πώς θα φτιάξουμε την ομάδα. Δεν υπέγραψε συμβόλαιο ακόμη, αλλά υπέγραψε με το χέρι μου και αυτό έχει σημασία. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα τελειώσει, ίσως και σήμερα. Το συμβόλαιο που είχε δεν ήταν ό,τι το καλύτερο για έναν προπονητή δικό μας. Θέλω να κάνω κάτι καλύτερο για το Νίκο, όχι μόνο στα χρήματα, προκειμένου να αισθάνεται καλύτερα. Δουλεύει πολύ σκληρά και ειδικά με τους νέους, και είναι κάτι που το αξίζει. Επίσης, είναι και κάποια άλλα συμβόλαια και θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες».

-την παρουσία του κόσμου: «Είναι δύσκολες εποχές με την κρίση και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα για τον κόσμο. Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω τον κόσμο στο γήπεδο να φωνάζει και να τραγουδάει για την ομάδα. Για το λόγο αυτό πρέπει να έρθουν και στα επόμενα παιχνίδια να δώσουν ώθηση στους παίκτες για να σηκωθούμε στην Σούπερ Λίγκα. Το ξέραμε πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σιγά-σιγά πιστεύω ότι τα εισιτήρια θα είναι καλύτερα. Θα χρειαστεί ο κόσμος να βοηθήσει. Αν θέλει να έχουμε μια σοβαρή ομάδα και να χτυπάμε Ευρώπη πρέπει ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της ομάδας».

-την αναζήτηση χορηγών: «Υπήρχε άνθρωπος της Turkish Airlines στο ματς με τη Λάρισα, χειροκροτούσε κι αυτός και ρωτούσε για τον κόσμο. Αν ήταν αυτός ο κόσμος, αν θα έχει περισσότερο και του είπα ότι τη νέα σεζόν στην Σούπερ Λίγκα θα είναι καλύτερα. Θα είναι στο γήπεδο και την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: