Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σαββίδη προχώρα, άλλαξέ τα όλα!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης


Το μήνυμα που ακούστηκε στην Τούμπα λίγο μετά το 80' είναι η όλη ουσία από το χθεσινό ματς, Ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε απολύτως τίποτε από την ταλαιπωρημένη, τραγική, άνευρη και χωρίς δυνάμεις ομάδα του και εναποθέτει τις ελπίδες του στο μέλλον. Η ανακοίνωση του νέου τεχνικού διευθυντή ανακούφισε αλλά και σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους του ΠΑΟΚ που βρήκαν κάπου από το οποίο μπορούν να πιαστούν για να μετριάσουν την πίκρα και τον εκνευρισμό τους.

Αλλά το ζητουμενο πλέον είναι ένα όσο και αν μας στεναχωρεί αυτό. Είναι να... καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει την 2η θέση στα πλέι οφ έτσι ώστε να μπορέσει να παίξει αρχές Σεπτέμβρη και όχι νωρίτερα στην Ευρώπη.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι μας αναγκάζει να γράψουμε ότι η ομάδα θα πρέπει να ματώσει για να τα καταφέρει. Γιατί πολύ απλά ο Αστέρας δείχνει ικανός και σε θέση να τον προσπεράσει την επόμενη αγωνιστική στη βαθμολογία. Υποδέχεται τον Ατρόμητο ενώ ο “άρρωστος” από κάθε πλευρά ΠΑΟΚ πρέπει να πάει στην Λεωφόρο. Και εκεί ποιος μπορεί να ελπίζει για βαθμό αν σκεφτεί τη χθεσινή εικόνα στο ματς;

Όσο και αν με εκνευρίζει θα το γράψω και θα το αποδεχθώ: χθες ο Παναθηναϊκός μετά το 0-1 έκανε fair play στον ΠΑΟΚ. Κατέβασε ρυθμούς, δεν απείλησε γιατί δεν ήθελε και όχι γιατί δεν μπορούσε. Δεν προβληματίστηκε αμυντικά και απλά άφησε να κυλήσει ο χρόνος. Και φυσικά το ίδιο “φιλεύσπλαχνος” δε θα είναι στην Λεωφόρο αφού θα θέλει να ικανοποιήσει τον κόσμο του.

Η ουσία λοιπόν είναι να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει έστω και την 2η θέση. Και στην συνέχεια ο καθένας φίλος του ΠΑΟΚ να πάρει μια μαύρη πέτρα και να την ρίξει πίσω του έτσι ώστε να φύγει αυτή η καταραμένη χρονιά και να μην γυρίσει...

Ο κόσμος περιμένει πλέον από τον Σαββίδη να τα αλλάξει όλα. Η πρόσληψη άφθαρτου και ικανού τεχνικού διευθυντή είναι σημαντικό βήμα. Όλα θα αλλάξουν για τον ΠΑΟΚ. Αλλά το ζητούμενο είναι να έχει χρόνο η ΠΑΕ να βάλει βάσεις για τη νέα ομάδα. Άλλο να αρχίζεις τη χρονιά στις 17 Σεπτέμβρη (ομιλοι Europa) και άλλο να είσαι αναγκασμένος να παίξεις το κατακαλόκαιρο. Ας ελπίσουμε ότι δε θα το καταφέρει και αυτό ο ΠΑΟΚ,δηλαδή να παίζει από τα μέσα Ιούλη στην Ευρώπη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: