Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο κόσμος δεν αρκεί για να σωθεί!

Τεράστια η οικονομική ανάσα που δίνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην ΠΑΕ με εισιτήρια και συνδρομές μελών, αλλά δεν αρκούν τα χρήματα για να βγει η χρονιά. Πού στρέφεται ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο κόσμος δεν αρκεί για να σωθεί
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού κάνουν για μία ακόμη φορά το καθήκον τους απέναντι στην αγαπημένη τους ομάδα. Από τα 8.000 εισιτήρια που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 2 Νοεμβρίου, έχουν ήδη φύγει περίπου 1.000, τα περισσότερα εξ αυτών των 20 ευρώ, ενώ δεν τίθεται θέμα μη εξάντλησής τους. Παράλληλα από τη στιγμή που τέθηκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι, περίπου 150 φίλοι των «πράσινων» έσπευσαν να γραφτούν μέλη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», εξασφαλίζοντας προτεραιότητα για να πάρουν θέση στη Λεωφόρο στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο κόσμος, λοιπόν, βάζει για πολλοστή φορά… πλάτη. Όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως τα χρήματά του δεν αρκούν για να βγει ο Παναθηναϊκός από αυτό που μοιάζει με οικονομικό αδιέξοδο, καθώς απαιτούνται περίπου 10 εκατ. ευρώ μέχρι το Μάρτιο! Αν δεν εισρεύσει ρευστό από άλλες πηγές, η χρονιά θα βγει δύσκολα και ο κίνδυνος να χαθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω χρεών εφόσον εξασφαλιστεί μέσα στο γήπεδο, είναι μεγάλος.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εντείνει τις προσπάθειές του να βρει χρήματα. Έχει αντιληφθεί πως οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν έχουν καμία πρόθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη και στρέφεται προς άλλους οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας. Όμως κι εκεί το έδαφος δεν είναι πάντα πρόσφορο, αφού η κρίση δεν επιτρέπει «ανοίγματα» του παρελθόντος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δηλώνει έτοιμος να βάλει κάποια χρήματα για να κλείσει τρύπες, αλλά είναι σαφές πως δεν αρκεί από μόνος του για να καλύψει τις οφειλές που «κληρονόμησε».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: