Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι 17 ημέρες της «κόλασης»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το πρώτο διάστημα-κλειδί της σεζόν, με τις ομοιότητες, αλλά και τις διαφορετικές παραμέτρους για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Υπάρχουν κάποια διαστήματα της σεζόν, συνήθως όχι πάνω από δύο-βαριά βαριά τρία-που είναι τα κομβικά σημεία της σεζόν.
Ο Ολυμπιακός κατά κοινή ομολογία βρίσκεται μπροστά σε ένα από αυτά, στο οκταήμερο από 2 έως 10 Νοεμβρίου, όπου διαδοχικά παίζει Σάββατο στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, Τρίτη με την Μπενφίκα στο Φάληρο και Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Βεβαίως δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, το ξέραμε εδώ και καιρό.

Η διαφορά είναι ότι πλέον μάθαμε κι ότι η εθνική μας έχει τα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Και πότε τα έχει; «Καπάκι» μετά από αυτή την τριάδα φωτιά για τον Ολυμπιακό! Στις 15 και 19 Νοέμβρη! Δεκαεφτά ημέρες «κόλαση»!
Μην υποτιμάτε φίλοι μου την παράμετρο των μπαράζ. Σκεφθείτε ότι παίζουν Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μήτρογλου, ενδεχομένως κι ο Αβραάμ-και σίγουρα κι οι Μπονγκ και Μετζανί σε Καμερούν κι Αλγερία αντίστοιχα! Όλοι αυτοί οι παίκτες ζουν κι αναπνέουν με την ιδέα να πάνε σε ένα Μουντιάλ. Δεν είναι τόσο απλό.
Από τη μία τρία παιχνίδια που θα κρίνουν πάρα πολλά για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ! Από την άλλη δύο παιχνίδια που θα καθορίσουν αν η Ελλάδα-κι οι άλλες εθνικές-θα πάνε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Δεν είναι μικρό πράγμα. Απ΄ όπου κι αν το πιάσεις το θέμα. Και χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν όχι μόνο τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά και όλο τον επαγγελματισμό τους και να αποδείξουν ότι και σέβονται το ψωμί που τρώνε στο σύλλογο και τιμάνε τα εθνικά χρώματα.
Κι ο ΠΑΟΚ, ασφαλώς, έχει θέμα. Έχει κι αυτός πολλούς Έλληνες διεθνείς (Κατσουράνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Τζαβέλλας, Αθανσιάδης). Ακόμη και τον Λάζαρ με τη Ρουμανία. Με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα, αλλά Γιουρόπα Λιγκ με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ…Και δεν παίζει και με ΠΑΟ στη Λεωφόρο, αλλά με Εργοτέλη στην Τούμπα…
Τέλος πάντων, για να δούμε, ποια από τις δύο ομάδες θα την βγάλει πιο «καθαρή» σε αυτό το διάστημα των 17 ημερών της «κόλασης».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: