Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μέτρησε η κλάση!!

Η κλάση και η μεγαλύτερη ποιότητα των παικτών της έδωσαν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα.

Οι Ρώσοι επιβλήθηκαν με 87-84 των πρωταθλητών Σερβίας στην Κόμπανκ Αρένα του Βελιγραδίου, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας και μπήκαν με το «δεξί» στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι νικητές πήραν το ροζ φύλλο, χάρη στο +12 που κατάφεραν να αποκτήσουν στην τέταρτη περίοδο και, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Σέρβων, εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους στις βολές και πήραν τη νίκη.

Νωρίτερα, οι Σέρβοι είχαν «ανατρέψει» την κατάσταση του πρώτου δεκαλέπτου και κρατούσαν ένα προβάδισμα μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου, όμως άντεξαν στο τέλος.

Κορυφαίοι των Ρώσων ήταν οι Ουίλιμας με 23 και Χέντριξ με 19 πόντους, ενώ από τον Αστέρα προσπάθησε περισσότερο ο Σιλμπ με 17 πόντους.

Οι Ρώσοι μπήκαν «φουριόζοι» στο παρκέ και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-6, έχοντας επιθετικές λύσεις και διατηρώντας ένα προβάδισμα μεταξύ +3 και +4 σε αυτό το διάστημα. Ο Ουίλιαμς ανέλαβε δράση και έφτασε τη διαφορά στο +10 με προσωπικές ενάργειες, έχοντας τη συμπαράσταση των Μπράουν και Χέντριξ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα και πολλές περισσότερες ασίστ. Έτσι, ο Γιασάιτις ολοκλήρωσε με αυτή τη διαφορά το πρώτο δεκάλεπτο.

Μέχρι το 15΄ περίπου, η Λοκομοτίβ διατηρούσε το προβάδισμα, με κορυφαίο τον Γιασάιτις και εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στις ασίστ, έχοντας ένα +6 και ένα +8. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους στα τρίποντα και στις βολές και με ένα σερί 8-0 με Τζένκινς και Μαριάνοβιτς, προηγήθηκαν με +2. Ο Σιλμπ, εκμεταλλευόμενος και τα περισσότερα ριμπάουντ των συμπαικτών του, έφερε το +4, όμως με το 4-0, οι Ρώσοι ισοφάρισαν, αλλά οι πρωταθλητές Σερβίας έκαναν ένα δικό τους 4-0 και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +4 υπέρ τους.

Από την αρχή της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι διατηρούσαν μια διαφορά μεταξύ +3 και +5, έχοντας πολύ καλά ποσοστά σε τρίποντα και βολές και παίρνοντας τα ριμπάουντ, την ώρα που ο Ρώσοι προσπαθούσαν μέσα από τη ρακέτα να μειώσουν τη διαφορά. Ο Γουίλιαμς την έφερε στο -2 , κάτι που έκανε ο Γκριγκόριεφ αργότερα για τη Λοκομοτίβ, οπότε η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +2 με +5 σταθερά σε εκείνο το διάστημα και , έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Καλνιέτις να μειώνει στο τέλος.

Από το 6’30’’ της τέταρτης περιόδου και έπειτα, οι Ρώσοι άρχισαν να αποκτούν μια διαφορά στο +5 που σταδιακά ανέβαινε, ώστε να φτάσει στο +8, στο +9, στο +12 και στο +13 στο 3’27’’ πριν τη λήξη, χάρη στη βελτίωση των φιλοξενούμενων στα τρίποντα και στις ασίστ που μοίραζαν οι γκαρντ της Λοκομοτίβ. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +10 και +12 μέχρι το 1’52’’, όμως στο 70-82, ένα 10-0 σερί των Σέρβων έφερε τα «πάνω κάτω», χάρη στην επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων. Πλέον, η «ρώσικη ρουλέτα» των βολών, στην οποία επιδόθηκαν οι παίκτες της Λοκομοτίβ, τους έδωσε τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 20-30, 42-38, 59-62, 84-87

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λάζιτς 3, Μπλάζιτς 11, Μαριάνοβιτς 10, Ραντένοβιτς 14, Κάτιτς 4, Νέλσον 14, Τζένκινς 11, Σιλμπ 17

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: Γκριγκόριεφ 3, Μπράουν 9, Ουίλιαμς 23, Χέντριξ 19, Καλνιέτις 3, Μπίκοφ 6, Γιασάιτις 12, Μάριτς 8, Σιμόν 4 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: