Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Δέος για Γκάλη»

arhs1212
Ο Χρήστος Γαλιλαίας, μέλος της ΚΑΕ Άρης, βρέθηκε στην χθεσινή συγκέντρωση των παικτών και της διοίκησης με τον Νίκο Γκάλη, και φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 όπου μετέφερε τις εμπειρίες του.
Για την συνάντηση:
«Ήταν πάρα πολύ πετυχημένη η βραδιά και υπήρχε ένα ζεστό οικογενειακό κλίμα. Βοήθησε σε αυτό και το ότι ήταν σε κλειστό κύκλο. Ο Νίκος Γκάλης είχε την ευκαιρία να τα πει και για αρκετή ώρα με τους παίκτες, και να τους μεταφέρει τις δικές του αναμνήσεις από τα ντέρμπι εκείνο τον καιρό. Έδωσε κάποιες συμβουλές και έκανε κάποιες παραινέσεις. Οι παίκτες ένιωσαν ένα δέος βρισκόμενοι κοντά σε αυτόν τον θρύλο του Ευρωπαϊκού αθλητισμού, αλλά στην συνέχεια άρχισαν να αισθάνονται πιο άνετα και να κάνουν μία πιο φιλική κουβέντα μαζί του».
Για τον ίδιο τον Γκάλη:
«Είχε μεγάλη διάθεση ο Nick και νομίζω και ο ίδιος εξαιτίας του χθεσινού, ξαναέζησε όλες εκείνες τις στιγμές που τις είχε φάει με το κουτάλι, και εξελίχθηκε μία πολύ ωραία αυθόρμητη κουβέντα. Υπήρχε μία διστακτικότητα αρχικά των παικτών, που είναι και κατανοητή γιατί μιλάμε για ένα  θρύλο, αλλά κύλησαν όλα πολύ όμορφα και περνούσε η ώρα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Ήταν παράκληση του ιδίου και των παικτών να μην δοθεί δημοσιότητα και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Κάτι το οποίο ζητούσε και ο προπονητής για να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη στην καθημερινότητα και τις προπονήσεις. Νομίζω ότι έγινε έτσι όπως έπρεπε να γίνει».
Μετά ανέφερε:
«Ο Αντώνης Ασημακόπουλος ως αρχηγός του είπε: «δώσε μας μία συμβουλή». Και λέει, “μπείτε χωρίς φόβο και χωρίς άγχος. Είναι πέντε και είστε πέντε”. Η κεντρική ιδέα που τους μετέφερε με γλαφυρό τρόπο και εύστοχα ο  Βασίλης Λυπηρίδης  ήταν το πόσο επαγγελματίας ήταν ο Γκάλης. Γι ‘αυτόν ο κάθε αγώνας ήταν ιεροτελεστία. Και είπε ο Βασίλης ότι ακόμη και ο τρόπος που έδενε τα κορδόνια του σε κάθε ματς ήταν ο ίδιος. Και εκεί χαριτολογώντας για τον Λυπηρίδη ο Γκάλης, είπε: «εσύ ήσουν και ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας». Έγινε και το σχετικό καλαμπούρι» και συμπλήρωσε για τον Βασίλη Λυπηρίδη:
«Ο Βασίλης έχει μία τεραστία προσφορά και πέραν της αξίας του και της συνεισφοράς του στην πορεία της μεγάλης ομάδα του 80΄, είναι και ένα παιδί με εκπληκτικό ήθος, και θα ήταν ευχής έργον αν ήταν κοντά στην ομάδα».
Για τον Σπανούλη:
«Η ΚΑΕ είχε φτιάξει ένα βίντεο το οποίο και προβλήθηκε στην συγκέντρωση. Ένα κομμάτι αυτού ήταν και οι δηλώσεις του Σπανούλη. Όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο λόγος που ασχοληθήκαμε όλοι με το μπάσκετ ήταν ο Νίκος Γκάλης. Και το ότι το άθλημα αυτό έφτασε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο λόγω του Γκάλη».
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: