Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μόνο στην Ελλάδα…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης αναρωτιέται στο blog του στο gazzetta.gr αν τελικά ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται για να δοκιμάζεται η υπομονή μας.
Η διακοπή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μας επέτρεψε να ασχοληθούμε λίγο πιο επισταμένα με το μπάσκετ. Βοήθησε σε αυτό και το γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε με ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΡΗ στο κύπελλο και φυσικά συνεχίζεται με ντέρμπι ΑΡΗ-ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά θεωρώ ότι το δεύτερο παιχνίδι δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο περιμένουν οι φίλοι του ΑΡΗ, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ έρθει ενισχυμένος με ένα ακόμα Αμερικανό κάτω από το καλάθι. Ο ΑΡΗΣ σαφέστατα στην πρώτη τους μάχη έδειξε ότι είναι καλύτερος ως ομάδα, αλλά αυτά τα ματς είναι και παιχνίδια ψυχολογίας. Οι παίκτες του ΑΡΗ πχ δεν μάσησαν από την «έδρα» του ΠΑΟΚ. Αν οι του ΠΑΟΚ… μασήσουν το Σάββατο το παιχνίδι θα είναι τυπική διαδικασία. Αν όμως βγάλουν αυτοί εγωισμό και τσαμπουκά τότε το ματς θα είναι συναρπαστικό.
Γενικά πάντως για το αγωνιστικό είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. Αυτό που θέλω να σημειώσω σε κάθε περίπτωση είναι αυτός ο απίστευτος ορισμός του Γκόντα. Μέχρι τώρα το βλέπαμε μόνο στο ποδόσφαιρο. Περιμένω βέβαια αύριο την έμπνευση Καραμελίδη για το ματς της Βέροιας. Ξαναγράφω ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ο πρόεδρος της ΚΕΔ. Πλέον το αστείο έχει παρατραβήξει και ο κόσμος του ΑΡΗ δεν θα ανεχθεί άλλη αδικία, πόσο μάλλον στο… εξοχικό του στην Βέροια.
Για να προλάβω ορισμένους, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να προβεί σε κινήσεις βίας και άλλων παρόμοιων καταστάσεων. Μακριά από μένα όλα αυτά. Υπάρχουν τρόποι για να διεκδικήσεις το δίκιο σου σε κάθε περίπτωση. Και για να το κλείσω με το ποδόσφαιρο, επειδή και πάλι η Βέροια θα κιτρινήσει από άκρη σε άκρη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν οι γνωστές και βαπτιζόμενες… βλαχομαγκιές, θα πρέπει οι φίλοι του ΑΡΗ να είναι πολύ προσεκτικοί.
Να μην αντιδράσουν σε καμία πρόκληση και να προστατέψουν τον ΑΡΗ και τους εαυτούς τους.
Κάνω την σύνδεση με το μπάσκετ. Πολλές φορές έχουμε δει να ορίζονται ρέφερι που με συγκεκριμένες ομάδες έχουν δώσει ουκ ολίγα δικαιώματα. Πχ Στυλιάρας μετά το Περιστέρι.  Σε πολλά παιχνίδια ο… άνθρωπος που έκανε λάθος πχ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (Θάνος) να ορίζεται πάλι στο ματς με την Τρίπολη. Ο Κομίνης που δεν έδωσε πέναλτι με Λειβαδιά, ξανά με Λειβαδιά.
Ο Σιδηρόπουλος (εδώ χρειάζεται χωριστό μπλογκ), ο Μάνταλος (!!!) και άλλοι πολλοί να ορίζονται από την ΚΕΔ στα ματς του ΑΡΗ με κρισιμότητα και με αντίπαλο τον ίδιο που είχαν ευνοήσει μέσω ανθρώπινων λαθών (βεβαίως, βεβαίως που έλεγε και ο καθηγητής της Βουγιουκλάκη πριν την σφαλιάρα).
Στο μπασκετ, δυο είναι τα παιχνίδια που θέλει να βλέπει όλη η Ελλάδα. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ και ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Πάει,λοιπόν η ΚΕΔ και μου ορίζει στο ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ τον μοναδικό διαιτητή που ακόμα και η ίδια η ΚΕΔ πήρε θέση και είπε ξεκάθαρα ότι διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα στο μπάσκετ!!! Ο γίγαντας που έδωσε τεχνική ποινή στο 1 δευτερόλεπτο και ενώ ο ΑΡΗΣ έχει την μπάλα και προηγείται επί του ΚΑΟΔ. Ο μεγάλος Γκόντας στο ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ. Κι εγώ λέω, άψογος να είναι ο άνθρωπος που δεν έπρεπε να ξανασφυρίξει μετά το συγκεκριμένο διαιτητικό έγκλημα, ο κόσμος δεν θα έχει προκατάληψη απέναντί του σε κάθε σφύριγμα. Οι του ΑΡΗ δεν θα τον βλέπουν με μισό μάτι σε κάθε φάση. Για να αντιληφθείτε το πνεύμα μου-πέρα από οπαδικές προτιμήσεις- οι του ΠΑΟΚ δεν θα λένε σε κάθε φάση εναντίον τους ότι «εξαργυρώνει» το λάθος της Δράμας;
Δεν μπορεί κάποιος επιτέλους στην Ελλάδα να συνυπολογίσει πριν ΟΡΙΣΕΙ ένα διαιτητή όλες αυτές τις παραμέτρους; Τόσο δύσκολο είναι να μείνει εκτός του ματς Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΡΕΦΕΡΙ που έχει γίνει θέμα σε προηγούμενα ματς; Ή μήπως τελικά όλα γίνονται με στόχο να δοκιμάζουν ην υπομονή μας και κυρίως του κόσμου που βάλλεται πανταχόθεν; Ελπίζω πραγματικά το Σάββατο να είναι τόσο συγκεντρωμένος ο Γκόντας ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι στο μπάσκετ θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη την ζωή τους. Ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν…
ΥΓ1 Στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο υπάρχει ΠΑΟΚ-Αστέρας στις 1815 και ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ στις 2130 σε γήπεδα σχεδόν… κολλητά. Ελπίζω τα μέτρα τάξης να χωρίσουν τους όποιους ανεγκέφαλους και να μην τους οδηγήσουν σε συναντήσεις φάτσα-κάρτα όπως είχε κάνει ο τεράστιος αστυνομικός διευθυντής Πάτρας στον τελικό με ΟΣΦΠ και ζήσαμε στιγμές… μαχών αλά Braveheart!
ΥΓ2 Προσοχή στους θρασύδειλους την Κυριακή. Τους… πετάω πέτρα και τρέχω να κρυφτώ! Ψυχραιμία και ηρεμία στις κερκίδες ότι και να συμβεί…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: