Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκε να... μοιραστεί τα κέρδη του στο λόττο με την πρώην σύζυγό του!!

Ένας Γερμανός υποχρεώθηκε από τα δικαστήρια να δώσει στη νόμιμη σύζυγό του τα μισά κέρδη του από το λόττο, μολονότι ήταν σε διάσταση μαζί της τα τελευταία επτά χρόνια. Στα τέλη του 2008 ένας συνταξιούχος, χωρισμένος από τη σύζυγό του επί επτά χρόνια, έπαιξε στο λόττο μαζί με τη νέα του σύντροφο. Διαψεύδοντας την παροιμία που υποστηρίζει ότι έρωτας και τύχη δεν συμβαδίζουν, το ζευγάρι κέρδισε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που μοιράστηκαν οι δυο τους.
Δύο μήνες αφού εισέπραξε τα κέρδη του ο άνδρας υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.
Το γεγονός ότι η νόμιμη σύζυγος και μητέρα των τριών παιδιών του ζούσε με το πενιχρό επίδομα της κοινωνικής πρόνοιας δεν τον πτόησε: αποφασισμένος να κρατήσει τα χρήματα εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα, μέχρι που η υπόθεση έφτασε ακόμη και στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του.
Σύμφωνα με αυτήν, μόνο οι κληρονομιές και οι δωρεές δεν μπορούν να θεωρηθούν κοινά περιουσιακά στοιχεία τα οποία μοιράζονται εξίσου οι σύζυγοι στην περίπτωση διαζυγίου.
Κατόπιν αυτής της απόφασης, ο συνταξιούχος οφείλει να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του το μισό από το μερίδιό του στα κέρδη, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ.
Πηγή: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: