Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Σταρ ο Κούπερ»

galanhs
Ο έμπειρος προπονητής, Δημήτρης Γαλάνης, βρέθηκε χθες (15.10) στο Παλατάκι για να παρακολουθήσει την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, και φιλοξενήθηκε στον Arena89,4 σχετικά με τις εντυπώσεις που σχημάτισε.
Στην αρχή είπε:
«Καταρχήν είναι ωραίο ότι μετά από χρόνια έγινε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην πόλη και είχαμε την ευκαιρία να δούμε ομάδες αυτού του επιπέδου. Ο ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός. Έκανε ολοκληρωτικό παιχνίδι και ήταν σε υψηλό επίπεδο σχεδόν σε όλο το ματς. Ο Κούπερ  ήταν δημιουργός και εκτελεστής, ο Μπόγρης ήταν εξαιρετικός και ο Τσαϊρέλης ήταν εξαιρετικός απέναντι στον σταρ των Μαυροβούνιων. Επίσης βοήθησε σημαντικά στην επίθεση μαζί με τον Μαργαρίτη. Καταλυτικό ήταν και το ξέσπασμα του Χαραλαμπίδη. Γενικά η ομάδα είχε ρυθμό και ακολούθησε το προπονητικό πλάνο».
Αν είδε σημάδια βελτίωσης από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ:
«Είναι σίγουρο αυτό. Η ομάδα όμως ακόμη ψάχνετε. Είναι νέα. Και αυτό που λέμε εμείς οι προπονητές είναι ότι οι ομάδες χτίζονται. Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρο προπονητικό σταφ. Είδε τα λάθη με τον Άρη και έκανε ένα πρώτο βήμα με τον Κολοσσό, και ένα ακόμη χθες».
Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ:
«Έπαιζε Ευρωλίγκα έχει παράδοση και μεγάλο μπάτζετ. Έχει παίκτες που παίζουν χρόνια και δύο καλούς Αμερικανούς».
Μετά σημείωσε για το αγωνιστικό προφίλ του «δικέφαλου»:
«Αλλάζει το στιλ. Βγαίνουν νέοι πρωταγωνιστές. Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ξεπροβάλει ένας νέος σταρ. Ο Κούπερ. Θα δούμε έναν σταρ στον ΠΑΟΚ. Αν δείτε σε κρίσιμες στιγμές που έκαιγε η μπάλα έχει δώσει πάρα πολλές ασίστ στον Μπόγρη. Και φυσικά το να βάλει το τελευταίο καλάθι είναι κάτι δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Και προηγουμένως στο τέταρτο δεκάλεπτο έχει βάλει ένα τρίποντο που κράτησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Συν τις ασιστ. Και με την Άρη ξεκίνησε καλά. Είναι νεαρός αλλά βλέπω ότι προσαρμόζεται γρήγορα.
Για την αναμέτρηση πρωταθλήματος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ:
«Μόλις τελείωσε το παιχνίδι χθες ήμουν με μία παρέα μπασκετική. Και αυτό που είπαμε είναι ότι το Σάββατο θα γίνει μεγάλο παιχνίδι. Ο Άρης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο ΠΑΟΚ και από μπασκετικό εγωισμό, και επειδή έχει αναστραφεί το κλίμα θα πάει με άλλο πρόσωπο. Σίγουρα οι προπονητές ξέρουν τι τους περιμένει αλλά πολλές φορές οι παίκτες επειδή είναι και αρχή δεν μπορούν να αντιληφθούν 100% αυτό που έχουν απέναντι τους. Ορισμένα πράγματα ψυχολογικά μεταφέρονται από το ένα στρατόπεδο στο άλλο. Οι παίκτες του Άρη αντιμετώπισαν μία κατάσταση στο Παλατάκι, και τώρα θα γίνει το αντίθετο. Οι νέοι παίκτες όπως ο Κούπερ πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι».
Για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:
«Όπως είπαν και οι δύο προπονητές οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Ετοιμάζονται για έναν μαραθώνιο και όπως ξέρουμε από την περσινή εμπειρία, τα παιχνίδια με τους ομίλους της Ευρωλίγκα και τους «16» είναι σκοτωμός. Κοιτάνε οι ομάδες να φορμαριστούν μέσα στην χρονιά. Χτίζονται. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παραδόξως έπαιξε πολύ «low» τέμπο και έδωσε πολλές μπάλες μέσα στο ζωγραφιστό. Κάτι για το οποίο δεν δικαιώθηκε. Είναι έμπειρη ομάδα. 45 πόντοι είναι λίγοι για να πάρεις ένα ντέρμπι».
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: