Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γκούμας: «Δεν είναι ξεγραμμένη η Ελλάδα»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική θα προκριθεί στο Μουντιάλ, μέσω των μπαράζ, δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν είμαστε ξεγραμμένοι, η Ελλάδα είναι σκληρό καρύδι», τόνισε.

Γκούμας: «Δεν είναι ξεγραμμένη η Ελλάδα»
Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός και συνεργάτης του Ράινερ Μάουρερ στη Σκόντα Ξάνθη αναφέρθηκε και στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, που έχει ομοιότητες με την εποχή Ρεχάγκελ, ενώ τόνισε ότι δεν φοβάται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα δύσκολα, αλλά μόνο στα εύκολα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Η ομάδα από την εποχή Ρεχάγκελ ήταν σφικτή στην άμυνα και είχε επιθετικές ενέργειες για να σημειώσει γκολ για τη νίκ. Με αυτόν τον τρόπο είχαμε και τη μεγαλύτερη επιτυχία με το ΕURO. Ο κ. Σάντος συνέχισε το ίδιο στυλ και πολύ καλά έκανε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν είμαστε ούτε Ισπανία, ούτε Ολλανδία να δημιουργήσουμε φάσεις. Η ομάδα με αυτόν τον τρόπο έχει επιτυχίες, γιατί να το αλλάξει. Δεν είμαστε ξεγραμμένοι στα μπαράζ. Η Ελλάδα είναι σκληρό καρύδι και δεν θα πέσει αμαχητί».

Για τις πιθανές αντιπάλους της Ελλάδας: «Ολοι λένε να μην πέσουμε με τη Γαλλία. Ακόμη και με τη Γαλλία, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι και στα δύσκολα μπορεί. Θεωρητικά η πιο δύσκολη αντίπαλος είναι η Γαλλία. Θεωρητικά η πιο εύκολη είναι η Ισλανδία. Εγώ φοβάμαι την εθνική περισσότερο στα εύκολα, παρά στα δύσκολα».

Για το αν έχει αλλάξει η Εθνική από την εποχή του: «Έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα, μόνο ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης παίζουν από τότε. Εχει μπει νέο αίμα. Η τακτική και ο τρόπος παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει. Συνέχεια βγαίνουν νέα παιδιά με φιλοδοξίες, που προσαρμόζονται στην τακτική. Μόνο και μόνο που δίνουμε το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις, είναι μεγάλη επιτυχία».

Για το αν δικαίως η Βοσνία πήρε την πρώτη θέση: «Η Βοσνία έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο και πήρε άξια την πρώτη θέση. Ηταν καλύτερη ομάδα και στα μεταξύ μας παιχνίδια. Όταν έγινε η κλήρωση πρώτος στόχος ηταν η πρώτη θέση, δεύτερος να πάμε στα μπαράζ. Ισως αν ήμασταν πιο προσεκτικοί με τη Βοσνία, ειδικά στο Καραϊσκάκη, να μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αντικειμενικά η Βοσνία ήταν καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: