Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Προχωράει του Ταρντέλι, στο βάθος Μπιέλσα!

Η αρχή έγινε με τον Μάρτιν Γιολ και ακολούθησε την Παρασκευή το βράδυ, το ραντεβού του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή με τον Μάρκο Ταρντέλι. Συνάντηση αναμένεται να γίνει και με τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Προχωράει του Ταρντέλι, στο βάθος Μπιέλσα
Σε γενικές γραμμές, υπήρχε ταύτιση απόψεων μεταξύ του προέδρου της ομοσπονδίας και του Μάρκο Ταρντέλι στο οικονομικό, ωστόσο οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί η ΕΠΟ θέλει να ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική πριν παρθεί η τελική απόφαση.

Προτίμηση στον Ταρντέλι

Στην κορυφή της λίστας της «γαλανόλευκης» βρίσκεται ο Μάρκο Ταρντέλι, με αρκετά στελέχη της ομοσπονδίας να δείχνουν προτίμηση στην επιλογή του 59χρονου Ιταλού προπονητή. Η πρόταση που έγινε από την ΕΠΟ στον πρώην συνεργάτη του Τζιοβάνι Τραπατόνι στον πάγκο της Ιρλανδίας είναι περίπου 400.000-500.000 ευρώ τον χρόνο.

Από τη στιγμή που υπήρξε διαφορά στο οικονομικό με τον Μάρτιν Γιολ, η περίπτωση του Μάρκο Ταρντέλι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο Ιταλός τεχνικός είναι το φαβορί, αλλά ακόμα τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο μέχρι να γίνουν και οι τελικές επαφές.

Διαφορά με Γιολ

Η πρόταση στον πρώην προπονητή της Φούλαμ έφτανε περίπου τις 950.000 ευρώ ετησίως (σ.σ. 700.000 ευρώ πάγιες αποδοχές και 250.000 πριμ πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας). Ο 58χρονος Ολλανδός ζήτησε σχεδόν ένα «χαρτί» για κάθε χρόνο χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το μπόνους. Εάν δεν ρίξει τις απαιτήσεις του ο Μάρτιν Γιολ στην επόμενη συνάντηση τότε πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η υπόθεση.

Η ώρα του Μπιέλσα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαρσέλο Μπιέλσα θα υπάρξει το προσεχές διάστημα προκειμένου ο 58χρονος Αργεντινός τεχνικός να έρθει στην Αθήνα για να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή. Επιδίωξη της ομοσπονδίας είναι να γίνει κουβέντα σχετικά με το οικονομικό και αν ο Μπιέλσα είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κασέ του φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει να έρθει στην Αθήνα για να γνωρίσει καλύτερα το περιβάλλον της Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα εμφανίστηκαν μάνατζερ που επιθυμούσαν να μεσολαβήσουν και να φέρουν στην Ελλάδα για λογαριασμό της «γαλανόλευκης», τον πρώην προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Βέβαια, ο Μαρσέλο Μπιέλσα διαπραγματεύεται χωρίς ατζέντηδες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συζητήσεις που κάνει την τελευταία εβδομάδα με τη διοίκηση της Μαρσέιγ για να αναλάβει τον γαλλικό σύλλογο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: