Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο μετριόφρων κύριος Σαλπιγγίδης!

Είναι τρίτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Το χάρηκε, αλλά... το ξέχασε ήδη. Το μόνο που απασχολεί τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι να συμβάλλει ούτως ώστε η ομάδα του να πετύχει το φετινό διπλό στόχο της.

Ο μετριόφρων κύριος Σαλπιγγίδης
Δεν είναι μικρό επίτευγμα να είσαι τρίτος σκόρερ στην ιστορία ενός συλλόγου. Και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το αντιλαμβάνεται, το χαρακτηρίζει ιδιαίτερο, αλλά μέχρι εκεί. Όπως τονίζει αυτό που έχει στο μυαλό του είναι να βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου η ομάδα του να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Και σίγουρα το ματς... της χρονιάς είναι ο επαναληπτικός με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, ωστόσο μέχρι να φτάσει εκεί ο Δικέφαλος του βορρά, οφείλει να δείξει την ίδια σοβαρότητα σε όλα του τα παιχνίδια. Αρχής γενομένης απ' αυτό με τον Λεβαδειακό που θα κλείσει την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

«Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και 'κλείνει' το ελληνική πρωτάθλημα με τους αγώνες της κανονικής σεζόν, εμείς έχουμε και τα πλέι οφ. Θεωρώ ότι είναι κι αυτό ένα σημαντικό παιχνίδι, παρότι ίσως βαθμολογικά να μη φαίνεται αλλά είναι γιατί χρειαζόμαστε τους βαθμούς, να διατηρήσουμε μάλλον τους βαθμούς κι ανάλογα ίσως με τ' άλλα αποτελέσματα τους αυξήσουμε για τα πλέι οφ και το αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως και τα προηγούμενα».

- Χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρηθεί η συγκέντρωση στον Κυριακάτικο αγώνα εν όψει του δεύτερου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό;

«Τη θεωρώ δεδομένη αυτή τη διαδικασία, δηλαδή το να σκεφτόμαστε αυτό εδώ το παιχνίδι, γιατί είναι το αμέσως επόμενο που έρχεται. Σίγουρα το ματς του Κυπέλλου είναι ακόμη πιο σημαντικό αλλά θα πρέπει να κοιτάμε βήμα - βήμα και να μην κοιτάμε πολύ μπροστά. Εχουμε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να πάμε να κάνουμε ένα καλό ματς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κι από εκεί και πέρα ν' αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον επαναληπτικό ημιτελικό».

- Ο αγώνας της περασμένης Κυριακής ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα και βαθμολογικά αλλά λόγω και του συγκεκριμένου αντιπάλου με τον οποίο θα συναντηθείτε εκ νέου στα πλέι οφ αλλά και για σένα. Πως εισέπραξες την όλη
εμφάνιση ως ένα δείγμα γραφής εν όψει των πλέι οφ;


«Θεωρώ ότι οι ομάδες που θα είναι στα πλέι οφ είναι όλες πολύ καλές. Δικαίως τερμάτισαν σ' αυτήν την τετράδα κάτω από τον πρωταθλητή και θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια για όλους. Ελπίζω κι ευελπιστώ να είμαστε εμείς στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση γιατί έχουμε την ποιότητα να διατηρήσουμε την πρώτη θέση κι όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής ήταν ένα ματς στο οποίο ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε προηγηθήκαμε, χάσαμε λίγο τον έλεγχο στο δεύτερο, φυσιολογικό εν μέρει. Στόχος μας είναι να προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο τον έλεγχο του αγώνα κι από εκεί και πέρα πετύχαμε κι ένα δεύτερο γκολ γιατί σα γενική εικόνα ήμασταν πιο καλοί και πιο επικίνδυνοι από τον Ατρόμητο. Γιατί στο διάστημα που πήρε τον έλεγχο δε δημιούργησε κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για εμάς».

- Το γκολ που σημείωσες σ' έφερε στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας, τί σημαίνει αυτό για σένα προσωπικά;

«Είναι κάτι ιδιαίτερο... Είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την ψυχολογία μου. Δεν είναι κάτι το οποίο το είχα ποτέ στο μυαλό μου, το σκεφτόμουν ή . το έθετα ως στόχο. Χαίρομαι πολύ που σημείωσα αυτόν τον αριθμό τον γκολ. Από εκεί και πέρα θέλω να έχω την υγεία μου και να βοηθάω την ομάδα μου».

- Η φάση του δικού σου γκολ ξεκινάει από ασίστ του Νάτχο κι ο ίδιος είναι που διαμορφώνει το τελικό σκορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αναμφίβολα αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση και χρήζει ξεχωριστής αναφοράς. Η άποψή σου;

«Είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής, το βλέπετε κι εσείς, το βλέπει κι όλος ο κόσμος που βλέπει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι για τον χαρακτήρα του, γιατί αυτό δε γνωρίζει ο κόσμος . Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων που δουλεύει καθημερινά, κοινωνικός και χαιρόμαστε πάρα πολύ που είναι και αυτός μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα».

- Με μια ημέρα ξεκούρασης κύλησε η τρέχουσα εβδομάδα. Σε τί κατάσταση βρίσκεστε εν όψει του Κυριακάτικου, εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό;

«Εχουμε μπει στην τελική ευθεία. Ξεκουραστήκαμε, όπως είπες, το χρειαζόμασταν γιατί ήταν πολύ δύσκολο το πρόγραμμα κι από εδώ και στο εξής αφοσιωνόμαστε στον αγώνα της Λιβαδειάς».

Να ολοκληρώσουμε με την άποψή σου για τον επικείμενο αντίπαλο...

«Θεωρώ ότι ο Λεβαδειακός θα θέλει να κάνει ένα καλό παιχνίδι, παίζει στην έδρα του, να κλείσει τη χρονιά όμορφα, σωθήκανε, δεν έχουν άγχος . Δε νομίζω ότι έχει καμία πίεση ο Λεβαδειακός και το μόνο που θα σκέφτονται είναι να το ευχαριστηθούν για να κλείσουν θετικά τη χρονιά. Από εκεί και πέρα εμείς τα κίνητρά μας είναι μεγαλύτερα - όπως είπα πριν - πρέπει να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε ή ν' αυξήσουμε τη διαφορά μας στα πλέι οφ. Ελπίζω να χαμογελάσουμε εμείς στο τέλος» , ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο 32χρονος, διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: