Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τσάνας: «Όλες οι ομάδες “έβγαλαν” ποδοσφαιριστές»

Στους νεαρούς παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τσάνας: «Όλες οι ομάδες “έβγαλαν” ποδοσφαιριστές»
Στις ευκαιρίες που πήραν νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στάθηκε ο Κώστας Τσάνας, σχολιάζοντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων αναφέρθηκε στην διαφορετική εικόνα που δείχνουν στις τελευταίες αγωνιστικές οι ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους, ενώ χαρακτήρισε δίκαιη την κατάκτηση του τίτλου απ’ τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκας προσέφερε θέαμα:
«Υπάρχουν πολλά περιθώρια να δούμε καλύτερα ματς βάσει θεάματος. Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε ομάδες που "καίγονται" για βαθμούς να τα δίνουν όλα και να παίζουν καλύτερα απ’ ότι πριν. Κάθε χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα συμβαίνει αυτό. Σίγουρα όμως, όταν κάποιες ομάδες νικούν στο τέλος, σίγουρα μπορούν να το κάνουν και νωρίτερα στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει ο στόχος να είναι να κλέψουν το αποτέλεσμα, αλλά να μπουν για να παίξουν ποδόσφαιρο».

Για την συνολική εικόνα του πρωταθλήματος:
«Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το πρωτάθλημα αρκετό καιρό πριν το τέλος, ενώ είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έμεινε λίγο πίσω σε κάποια ρεκόρ που κυνηγούσε, όμως έφτασε δίκαια εκεί που έφτασε.

Το πρωτάθλημα είναι τριών ταχυτήτων. Ακολουθούν ένας όμιλος για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ένας για την παραμονή στην κατηγορία. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια ομάδας, όμως θα σταθώ στην Καλλονή που αξίζει την προσοχή, καθώς έπαιξε χωρίς γήπεδο όλο το πρωτάθλημα
».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα προσέφερε νέο «αίμα»:
«Σαφώς μας έδωσε. Είδαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που πήραν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους και άλλους που έδειξαν πολύ καλά δείγματα γραφής και θα μας απασχολήσουν σίγουρα στο μέλλον. Υπάρχουν αρκετά ονόματα, γιατί οι ομάδες έδωσαν ευκαιρίες σε νέους παίκτες.

Σίγουρα το πρωτάθλημα μας έδωσε περισσότερα απ’ αυτά που περιμέναμε στο θέμα αυτό. Οι συνθήκες είναι τέτοιες, που όλες οι ομάδες χρησιμοποίησαν νέα παιδιά, έδωσαν ευκαιρίες και έβγαλαν ποδοσφαιριστές
».

Για το αν θεωρεί κάποια ομάδα φαβορί των πλέι οφ:
«Ό,τι κι αν πούμε είναι παρακινδυνευμένο, τόσο λόγω της δυναμικής των ομάδων, όσο και λόγω της ειδικής βαθμολογίας, αν και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να μετρήσουμε, όπως την ανεβασμένη και σταθερή εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά και το ματς κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει το ρυθμό του και ο ΠΑΟΚ δεν ξέρουμε πως θα επηρεαστεί, καθώς το κύπελλο είναι ο μεγάλος του στόχος. Σίγουρα πάντως θα γίνουν ωραία παιχνίδια, αφού και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας έχουν τις δυνατότητες να γίνουν πολύ ανταγωνιστικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: