Σάββατο 12 Απριλίου 2014

«Πιο σκληρή ομάδα και με σοβαρό προπονητή η ΤΣΣΚΑ»

Τους λόγους για τους οποίους είχε μια μικρή προτίμηση στη Ρεάλ στα προημιτελικά της Euroleague εξήγησε ο άμεσος συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Πιο σκληρή ομάδα και με σοβαρό προπονητή η ΤΣΣΚΑ»
Για άλλον ετοιμάζονταν άλλος τους ήρθε. Ο Παναθηναϊκός θεωρούσε σχεδόν δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζε στους «8» τη Ρεάλ όμως η ήττα των Μαδριλένων από τη Ζαλγκίρις έστειλε στους «πράσινους» την ΤΣΣΚΑ. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, συνεργάτης του «Φράγκι» στο τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού», ανέλυσε γιατί υπήρχε μια μικρή προτίμηση στους Ισπανούς και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα κρίσιμα ματς της προημιτελικής φάσης.

«Εγώ ετοιμαζόμουν για τη Ρεάλ. Έπρεπε να ρισκάρουμε για να κερδίσουμε τη μέρα. Αλλάζουν τα πράγματα. Ήταν μέσα στο πρόγραμμα να γίνει. Δεν νομίζω ότι υπήρχε πολύ μεγάλη προτίμηση. Εγώ είχα ελάχιστη προτίμηση στη Ρεάλ. Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό θα δυσκολεύαμε τη Ρεάλ. Είναι τελείως διαφορετική ομάδα η ΤΣΣΚΑ από τη Ρεάλ. Ίσως και ο λόγος που είχα μία μικρή προτίμηση ήταν ότι η ΤΣΣΚΑ έχει σοβαρό προπονητή και είναι πιο σκληρή ομάδα παίζοντας πιο αμυντική ομάδα. Πρέπει να ανοίξουμε το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε με την ΤΣΣΚΑ», είπε και πρόσθεσε για τα ατού της ρωσικής ομάδας:

«Έχει ψηλά κορμιά σε όλες τις θέσεις και αθλητικά κορμιά. Παίζουν σκληρή άμυνα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Όσο για την αγωνιστική κατάσταση των «πράσινων»; «Τα παιδιά είναι όλο και καλύτερα. Είχαμε μία αδιαθεσία του Λάσμε. Είναι θέμα ημερών να ανακάμψει. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σχολίασε και το ανεβασμένο αγωνιστικό πρόσωπο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Ο Λουκάς θεωρώ ότι έκανε πράγματα που μπορεί να κάνει και να μας βοηθήσει. Έχει ταλέντο στην επίθεση, αλλά μπορεί να παίξει και ως δημιουργός. Έχει ανέβει και ψυχολογικά και πιστεύω θα μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: