Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στον Παναθηναϊκό τινάζουν την ομάδα στον αέρα…!!

Στον Παναθηναϊκό τινάζουν την ομάδα στον αέρα…
Πέρυσι τέτοια εποχή με θυμάμαι να φτάνω στα όρια του γραφικού λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός παίζει κορώνα γράμματα την ευρωπαϊκή χρονιά και την ύπαρξη του. Τότε το πρόβλημα ήταν ότι καθυστερούσε υπερβολικά να κάνει τις 3-4 απαραίτητες μεταγραφές για να έχει έτοιμη μία ανταγωνιστική ενδεκάδα για να πάρει την πρόκριση επί της Οντένσε.

Του Μιχάλη Τσόχου

Τελικά εκείνη την μεγάλη καθυστέρηση την πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά. Τόσο ακριβά που αν δεν είχε κάνει πέρυσι εκείνα τα τραγικά λάθη σήμερα δεν θα είχε οικονομικά προβλήματα, ή τέλος πάντων θα ήταν πολύ μικρότερα.

Φέτος στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα και να τελειώσουν μία και καλή την ομάδα και να την φέρουν στα τωρινά επίπεδα της ΑΕΚ. Διότι μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει την μία έστω πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ που θα τους εξασφαλίσει τουλάχιστον την συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι η οικονομική καταστροφή είναι προ των πυλών.

Προσέξτε τι έχει ήδη συμβεί στον ΠΑΟ και τι έχουν αποφασίσει για την συνέχεια. Εχουν φύγει ήδη οι Νίνης, Σιμάο, Κλέιτον, Μπιάρσμιρ και Καντέ. Επιπλέον δεν υπάρχει για τα τέλη Ιουλίου ο Λέτο και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει γενικώς μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο. Εκτός όμως από αυτούς τους μείον έξι, ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να κρατήσει τους Σεϊταρίδη, Πετρόπουλο. Ακόμη ξέρει ότι είναι από πάρα πολύ δύσκολο ως αδύνατο να κρατήσει τον πανάκριβο Κουίνσι. Σο σύνολο ξέρουμε λοιπόν ήδη ότι εννιά παίκτες της περσινής ομάδας έχουν ήδη τελειώσει. Από εκεί και πέρα με άλλους τρεις των οποίων τα συμβόλαια λήγουν ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να τους προτείνει νέα (Καραγκούνης, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος), αλλά πολύ χαμηλότερα από αυτά που είχαν και με την διευκρίνιση στους δύο πρώτους ότι δεν υπολογίζονται για βασικοί και αν μείνουν θα πρέπει να το ξέρουν ότι θα παίζουν λίγο. Αν τυχόν και πουν όχι πάμε στο -12 και συνεχίζουμε…

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αντέξει τα συμβόλαια των Κατσουράνη, Μπουμσόνγκ και Βύντρα και σκοπεύει να τους προτείνει να μείνουν αλλά με σημαντική μείωση. Αν την δεχτούν έχει καλώς, αν όχι και ζητήσουν να φύγουν, φτάνουμε στον μαγικό αριθμό του -15 παικτών από το περσινό ρόστερ που έτσι και αλλιώς ήταν φτωχό και μικρό, αλλά δεν φάνηκε γιατί ο ΠΑΟ δεν είχε ευρωπαϊκά ματς σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει την οικονομική ύπαρξη του σε περίπου 45 ημέρες από σήμερα με μία τελείως νέα ομάδα. Με παίκτες που θα βρει, θα αγοράσει, θα προετοιμάσει και θα τους κάνει ομάδα μέσα σε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας ο Φερέιρα.

Αυτό πραγματικά δεν είναι ζαριά, είναι ζαριές στον αέρα που κερδίζεις μόνο αν φέρεις τρεις συνεχόμενες φορές εξάρες…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: