Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στη θέση της ΕΠΟ θα υποχρέωνα παίκτες και Σάντος να καούν στο internet!!

Στη θέση της ΕΠΟ θα υποχρέωνα παίκτες και Σάντος  να καούν στο internet!

Παραμονές της έναρξης του Euro 2012 υπήρξε μια μεγάλη κουβέντα σε πολλές ομοσπονδίες σχετικά με το αν θα έπρεπε ή όχι να επιτραπεί στους ποδοσφαιριστές η χρήση των social media, ειδικά του twitter και του facebook. Κάποιες ανακοίνωσαν ότι επιβάλλουν στους παίκτες διακοπή δραστηριότητας, άλλες προτίμησαν να κάνουν συστάσεις στους ποδοσφαιριστές να μη τα χρησιμοποιούν ή έστω να κάνουν πολύ προσεκτική και περιορισμένη χρήση, δηλαδή να αποφύγουν τα σχόλια για όσα εξελίσσονται στο τουρνουά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν χρειάστηκε να κάνει μεγάλη συζήτηση, κυρίως επειδή είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές – χρήστες και επειδή κι αυτοί είναι εκ φύσεως, λόγω ελληνικής ανατροφής, προσεκτικοί στη χρήση.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Στη θέση της ομοσπονδίας από σήμερα όχι απλώς θα επέτρεπα, αλλά θα παρότρυνα τους ποδοσφαιριστές να κάνουν διάλογο, μέσω twitter, με τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, αλλά και να συνεχίσουν αυτό που ήδη, εδώ και μέρες, κάνουν, δηλαδή την περιήγηση στο internet. Να συνεχίσουν να διαβάζουν κυρίως τα όσα προσβλητικά, μειωτικά, υποτιμητικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για αυτούς και τον προπονητή τους. Θα το έκανα, στη θέση της ΕΠΟ, με μόνο στόχο να προκαλέσω τον θυμό τους, και να προκαλέσω μια εμφάνιση – απάντηση στο ματς με τη Ρωσία. Να δημιουργήσω δηλαδή ένα επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, σαν αυτά που επινοούν μεγάλοι σταρ του ποδοσφαίρου, όταν βάζουν μόνοι αληθινές ή τεχνητές προκλήσεις μπροστά τους για να οδηγούν εαυτόν στην υπέρβαση.

Περίπου αυτό είχε συμβεί παραμονές του Euro 2004 δίχως να το προκαλέσει η ΕΠΟ εκείνης της εποχής. Οι ποδοσφαιριστές, που είχαν γνωρίσει μεγάλη αμφισβήτηση στην προκριματική φάση αλλά και στην περίοδο των φιλικών της προετοιμασίας, ταξίδεψαν στην Πορτογαλία με τη συνείδηση ότι «θα πέσουν να μας φάνε, θα ξεφτιλιστούμε». Μπήκαν σε εγρήγορση, έφτασαν σε υπερβάσεις, στη μία μετά την άλλη, το παράκαναν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Το ζητούμενο σήμερα είναι να νιώσει αυτή η Εθνική πόσο φτάνει να «προσβάλλεται» από σχετικούς και άσχετους, από ειδικούς και ανειδίκευτους, από γνώστες του ποδοσφαίρου και «άμπαλους». Πρέπει να τα ακούσουν και να τα διαβάσουν όλα, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Για να βάλουν στους εαυτούς τους το επιπλέον κίνητρο της απάντησης. Να θυμώσουν. Να προκληθούν. Αν πρέπει να δουν εχθρό για να πολεμήσουν, ας τον δουν, ας τον προσωποποιήσουν στα media ή στους οπαδούς που γράφουν σε sites, blogs, social media. Χαλάλι, αν είναι να πολεμήσουν!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: