Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κρίσιμη μέρα για Τσακογιάννη, Μπέο, Καρακούλια!!

Κρίσιμη μέρα για Τσακογιάννη, Μπέο, Καρακούλια

Μετά από παρέλευση ενός έτους προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται εντός της ημέρας (Πέμπτη 13/6) να αποφανθεί για την συνέχιση της προσωρινής κράτησης ή την αποφυλάκιση του Γιώργου Τσακογιάννη, του Αχιλλέα Μπέου και του Βασίλη Καρακούλια. Τον Σεπτέμβρη απολογείται ο Ψωμιάδης, ενώ για τότε παραπέμπεται και η κλήση σε απολογία των 68 κατηγορούμενων.

Νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών το αν θα παραταθεί ή θα λήξει η προσωρινή κράτηση των βασικών κατηγορούμενων για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Γιώργου Τσακογιάννη, Αχιλλέα Μπέου και Βασίλη Καρακούλια, που είναι προφυλακισμένοι από τον Ιούνη του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα γίνει γνωστή εντός της Πέμπτης 13/6. Αν είναι θετική για τους κατηγορούμενους, θα αποφυλακιστούν άμεσα, πιθανόν να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και θα περιμένουν να οριστεί δικάσιμος, ενδεχομένως εντός του 2013. Αν αποφασιστεί η συνέχιση της προσωρινής κράτησης, αυτή θα διαρκέσει το πολύ έως το τέλος του Δεκεμβρίου 2012, οπότε και συμπληρώνεται το 18μηνο.

Ο τέταρτος προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, Μάκης Ψωμιάδης, θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, τον προσεχή Σεπτέμβρη και τουλάχιστον μέχρι τότε θα παραμείνει έγκλειστος. Στο τέλος του καλοκαιριού (και παρά τις προσδοκίες για γρήγορες διαδικασίες) θα κληθούν σε απολογία και οι υπόλοιποι 68 ποινικά διωκόμενοι (εκτός των Μποροβήλου, Μπάκου που ήδη απολογήθηκαν).

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι Δημόπουλος, Ντότσης και Ζαβαντίας, οι οποίοι είχαν πάρει προθεσμία, ενώ τις επόμενες μέρες θα κληθεί και ο προπονητής Νίκος Παντέλης.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: