Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μονόδρομος το «τρίποντο»

Με ξεκάθαρο φαβορί την Ισπανία και χαρακτήρα «τελικού», θα διεξαχθεί απόψε η αναμέτρηση των «φούριας ρόχας» με την Ιρλανδία στην «Αρένα» του Γκντανσκ, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του 3ου ομίλου. Μετά την ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα με την Ιταλία, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες και η αναμέτρηση με την Ιρλανδία φαντάζει ως ιδανική ευκαιρία για «εξιλέωση».

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που κατηγορήθηκε από τον Τύπο της χώρας του ότι με την Ιταλία δεν χρησιμοποίησε «καθαρόαιμο» επιθετικό, φαίνεται να εμμένει στην άποψη του και θα παρατάξει την ομάδα του με ανάλογο σχήμα. Οι Ινιέστα και Τσάβι θα έχουν και πάλι ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή και θα αρχίζουν τις ισπανικές επιθέσεις που θα έχουν ως αποδέκτες τους Σίλβα και Φάμπρεγας. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Τζιοβάνι Τραπατόνι, που ηττήθηκαν στην πρεμιέρα με 3-1 από την Κροατία, δεν έχουν ελπίδες σε περίπτωση που δεν κερδίσουν. Ο Ιταλός τεχνικός θα στηριχθεί στην δύναμη και στο πάθος των παικτών του και θα προσπαθήσει να κρατήσει τον ρυθμό του αγώνα σε χαμηλές στροφές, έτσι ώστε να «κλέψει» το αποτέλεσμα μέσα από αντεπιθέσεις.

Με στόχο
την πρωτιά

Τη νίκη που θα φέρει όποια ομάδα την πάρει στην κορυφή του 3ου ομίλου, θα διεκδικήσουν Ιταλία και Κροατία στο Πόζναν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Στην πρεμιέρα οι Κροάτες επικράτησαν άνετα με 3-1 της Ιρλανδίας και κατά διαστήματα απέδωσαν αξιόλογο ποδόσφαιρο, κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν και απέναντι στους Ιταλούς. Ο Σλάβεν Μπίλιτς αναμένεται να στηρίξει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του στους Μόντριτς και Μαντζούκιτς, ο οποίος σκόραρε δις στην αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς και δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα. Στα μετόπισθεν η εμπειρία του Πλετίκοσα προσφέρει σιγουριά, ενώ οι Τσόρλουκα και Σρνα θα αναλάβουν να περιορίσουν τους επιθετικούς της Ιταλίας.

Από την πλευρά του, ο Τσέζαρε Πραντέλι, που καθοδήγησε ιδανικά τους παίκτες του στο 1-1 με την Ισπανία, αναμένεται να δώσει βάρος στην μεσαία γραμμή, με τον Πίρλο να ηγείται της επιθετικής ανάπτυξης και τους Κασάνο – Ντι Νατάλε στη γραμμή κρούσης, αφήνοντας τον Μπαλοτέλι στον πάγκο. Ο Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια αποτελεί εγγύηση, ενώ οι Μπονούτσι, Κιελίνι και Μάτζιο θα αναλάβουν την αμυντική λειτουργία της «Σκουάντρα Ατζούρα», που με νίκη θα γίνει φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία του ομίλου
1. Κροατία 3
2. Ιταλία 1
3. Ισπανία 1
4. Ιρλανδία 0


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: