Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ζούρος: «Δεν είναι εύκολο, αλλά πάμε για την πρόκριση»

Αποφασισμένος να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βενεζουέλας (02-08/12), είναι ο Ηλίας Ζούρος.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν για την Ελλάδα, αλλά πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Ζούρος στο «Φως των Σπορ»:
«Το πιο μεγάλο μας πρόβλημα είναι ο χρόνος. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές μέρες να προετοιμαστούμε, ενώ συν τοις άλλοις μας λείπουν ακόμη οι τρεις παίκτες (Μπουρούσης, Φώτσης, Ζήσης) που αγωνίζονται στον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ζούρου για να προσθέσει:
«Με αυτές τις συνθήκες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Πάμε στη Βενεζουέλα για να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, έχουμε όμως την διάθεση και την όρεξη, μέσα απ' αυτές τις δυσκολίες να κάνουμε κάτι καλό».
Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Κάθε εθνική ομάδα, όμως, είναι μια διαφορετική υπόθεση. Εξαρτάται κι από τους παίκτες που έχεις στα χέρια σου. Φέτος, ας πούμε, έχουμε τον Πρίντεζη που προέρχεται από μια σπουδαία χρονιά με τον Ολυμπιακό και είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση, για παράδειγμα, με τον Κουφό. Είναι μεν πιο κοντός, έχει όμως μεγάλη εκρηκτικότητα, είναι πολύ γρήγορος, έχει τρομερή έφεση στο καλάθι και όλα αυτά τα προσόντα του πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε».
Για την προσθήκη του Βασίλη Σπανούλη συγκριτικά με την περσινή σεζόν: «Ο Σπανούλης είναι πολύ μεγάλος παίκτης, όλοι το ξέρουμε και είναι φυσικό να αισθανόμαστε όλοι καλύτερα βλέποντάς τον είτε στην προπόνηση είτε κυρίως στους αγώνες».
Για την εμπειρία του με την Εφές Αναντολού: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα. Βρέθηκα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να παίζεις σε μια διοργάνωση, όπου τίποτε δεν είναι δεδομένο. Κι αυτό βοηθάει την ανάπτυξη του σπορ, αλλά και την απήχηση που έχει η ίδια η τουρκική λίγκα. Από τη στιγμή, μάλιστα, που οι γείτονες αποφάσισαν να επενδύσουν σημαντικά ποσά είναι πολύ λογικό να έρθουν σιγά-σιγά και ευρωπαϊκές επιτυχίες, έστω κι αν κάτι τέτοιο παραμένει το απωθημένο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: