Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Παρελθόν Γρανούζης, Νικολαΐδης απ' τον Άρη!!

Παρελθόν Γρανούζης, Νικολαΐδης απ' τον Άρη
Παρελθόν από την Κοινωνία Μελών Άρη αποτελούν οι Γιάννης Γρανούζης και Απόστολος Νικολαΐδης.

«Θα κριθούμε κι εμείς όπως όλοι, δεν θέλουμε ποτέ να κρυβόμαστε. Θεωρούμε πάντως ότι δεν τηρήσαμε προσωπολατρική θέση ως Δ.Σ., ούτε εξυπηρετήσαμε συμφέροντα κάποιων αυτό το διάστημα», τονίζουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρώην πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, αντίστοιχα.




Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Όταν αποφασίζαμε από κοινού την κάθοδό μας στα κοινά της αγαπημένης μας ομάδας ένα στόχο και ένα όραμα είχαμε και οι δυο: Μέσα από τον θεσμό της Λέσχης Φίλων Άρη να ενώσουμε όλο τον λαό του Άρη ,να τον συσπειρώσουμε στην προσπάθεια για να μεγαλουργήσει η ομάδα και να οδηγηθεί σε υψηλότερα μονοπάτια. Αυτό μέχρις ένα σημείο κατέστη δυνατό από την στιγμή που φθάσαμε τον αριθμό των μελών στις 9.500 από 3,200 μέλη που παραλάβαμε.

Κάναμε γνωστό το όνομα του ΑΡΗ και της Λέσχης στην Ευρώπη , από Birmingham και Barcelona μέχρι τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αναλάβαμε τη Λέσχη (ΙΟΥΛΙΟΣ 2009) όταν είχε ήδη διαμορφωθεί ένα αγωνιστικό ρόστερ της νέας διοίκησης Αθανασιάδη (που ανέλαβε καθήκοντα στις 17/5/2009) και συμπεριλάμβανε ποδοσφαιριστές όπως οι GRACIAN, AMBREU, NAFTI, κλπ). Ποδοσφαιριστές με βαρύτατα συμβόλαια που παρουσιάστηκαν ως προεκλογικά αποκτήματα και προστέθηκαν στα ήδη υπερμεγέθη πολυετή συμβόλαια υφιστάμενων ποδοσφαιριστών (Koke, Garcia, κ.α.). έχοντας ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Έκτοτε βέβαια ουδέποτε επιτρέψαμε να ασκηθεί παρόμοια καταστροφική πολιτική πυροτεχνημάτων προεκλογικής περιόδου .

Η οικονομική λαίλαπα που μαστίζει την χώρα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο το οικονομικό περιβάλλον της ΠΑΕ ΑΡΗΣ . Παρ’ όλες τις νουθεσίες και παραινέσεις μέσω επιστολών .συνεντεύξεων τύπου, έκτακτων αλλά και τακτικών Γενικών Συνελεύσεων δεν κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την παρούσα οικονομική κατάσταση, πράγμα για το οποίο και φέρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Στην διάρκεια της θητείας μας ήταν δύσκολες οι συγκυρίες και μερικές φορές δεν κάναμε κάποια ενέργεια ή δεν βγάλαμε κάποια ανακοίνωση με μόνο γνώμονα το να μην κάνουμε αγωνιστικό κακό στην ομάδα εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Παίρνουμε την ευθύνη για αυτό και θέλουμε να κριθούμε αλλά δηλώνουμε ότι πάντοτε προσπαθούσαμε για το καλύτερο της ομάδας, δεν έγινε κάτι με σκοπιμότητα ή για να ωφελήσουμε κάποιον συγκεκριμένα.Όλα έγιναν για το καλό της ομάδας. Τώρα το Δ.Σ. της ΠΑΕ αποχωρεί και δικαιολογημένα, αφού απέτυχαν στην σοβαρότερη αποστολή που είχαν έως τώρα την αδειοδότηση της ομάδας. Θεωρούμε ότι ο Άρης θα βρει τον δρόμο του, υπάρχουν άλλωστε ομάδες σε πολύ χειρότερη θέση. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δείξουν όλοι, φίλαθλοι και παράγοντες, ωριμότητα και να μην σαμποτάρει κανείς την προσπάθεια για την ομάδα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Θα κριθούμε κι εμείς όπως όλοι, δεν θέλουμε ποτέ να κρυβόμαστε. Θεωρούμε πάντως ότι δεν τηρήσαμε προσωπολατρική θέση ως Δ.Σ., ούτε εξυπηρετήσαμε συμφέροντα κάποιων αυτό το διάστημα. Πάντοτε όμως στις επόμενες Γ.Σ. τακτικές και έκτακτες παρουσιάζαμε τα στοιχεία και όπως δεν ήθελε κανένας να τηρούμε μεροληπτική θέση υπέρ της διοίκησης , έτσι δεν μπορούσαμε να μεροληπτούμε και κατά. Τα στοιχεία ήταν πάντοτε σε διάθεση όλων να τα ερμηνεύσουν και οι εκάστοτε ψηφοφορίες έδειχναν συντριπτική στήριξη.

Τέλος ακόμη και στις δύο τελευταίες έκτακτες Γ.Σ. με αντικείμενο τόσο την παράταση της θητείας της Π.Α.Ε. όσο και την επενδυτική πρόταση Αθανασιάδη και παρά τις όποιες καχύποπτες εν δήμω ερωτήσεις μας προς τα μέλη της Π.Α.Ε. το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικά υπέρ της.
Αντί να ψάχνουν κάποιοι εναγωνίως για αποδιοπομπαίους τράγους και πρόσωπα που να συγκεντρώνουν οργή έτσι ώστε άλλοι να επανέλθουν στο προσκήνιο θα μπορούσαν να κατηγορήσουν το σώμα της Γ.Σ. για τα κριτήρια με τα οποία ψήφιζε,(εμείς γνωρίζουμε ότι το έπραττε με γνώμονα το καλό της ομάδος) υπονοώντας ότι έπασχε από έλλειψη ορθών κριτηρίων και αντίληψης.
Εκεί θα φανεί το σθένος του καθένα.

Η χθεσινοβραδινή εξέλιξη αποτελεί απόδειξη ότι υποκινήθηκαν και εν τέλει κυριάρχησαν πεζοδρομιακές διαδικασίες κατάλυσης των δημοκρατικών διαδικασιών ,διαδικασιών για τη δημοκρατικότητα των οποίων Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ αποτελούσε σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να σταθούμε στο αναφαίρετο δικαίωμα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και εκδήλωσης αγωνίας για τις τύχες της ομάδας όμως η κατάληξη αυτών των συγκεντρώσεων θα πρέπει να συμβάλουν έστω και μερικώς στην επίλυση του προβλήματος και όχι να δημιουργούν νέα και είναι ευθύνη των οργανωτών να προνοήσουν για αυτό και όχι του απλού Αρειανού που δικαίως πνίγεται στην αγωνία και την αβεβαιότητα. Όσοι πλέον από χθες ανέλαβαν δράση να διαμορφώσουν τις νέες εξελίξεις και θεωρούν ότι διαθέτουν έρεισμα και ικανότητες μεγαλύτερες, ας κινηθούν τάχιστα. Στη διάθεσή τους να τους ενημερώσουμε για τις επαφές και τις εξελίξεις που μέχρι στιγμής έχουμε δρομολογήσει.

Από σήμερα Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, ο καθένας τίθεται πλέον αντιμέτωπος με τις ευθύνες των πράξεών του και των απαιτήσεών του. Η κατάλυση των θεσμών και των διαδικασιών , μας αφαιρεί οποιαδήποτε νομιμοποίηση θεσμικής ενεργοποίησης προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στον ΑΡΗ , παραιτούμαστε λοιπόν εφόσον αυτό θεωρείται ότι είναι για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: