Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Καλύτερη της Μίλαν του Σάκι, η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα»

«Καλύτερη της Μίλαν του Σάκι, η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα»

Τάδε έφη Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Ολλανδός επιθετικός της μεγάλης Μίλαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές αυτής του ’90 (η οποία έπαιξε πρωτοποριακό ποδόσφαιρο για εκείνη την εποχή), παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Είναι πολύ απλό. Η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Διαλέξτε τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και απλά συγκρίνετε τα αποτελέσματά τους. Εμείς για παράδειγμα ούτε καν πλησιάζουμε τις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα» ξεκαθάρισε.

«Η δύναμή τους έγκειται στο γεγονός πως είναι επαγγελματίες. Ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το κίνητρό τους και όχι το λάιφ στάιλ» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παίκτες ξεχωριστά:

«Ο Ρούντ Γκούλιτ ήταν σούπερ παίκτης αλλά και σούπερ σταρ. Ο Τσάβι είναι επίσης ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής αλλά αντιλαμβάνεται την ομάδα σαν οικογένειά του. Το ίδιο ισχύει και για τους Μέσι, Ινιέστα. Αυτό είναι το κλειδί που τους κρατάει τόσα χρόνια στο προσκήνιο».

Τέλος ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πέταξε και την σπόντα του για τον Ζεράρ Πικέ.

«Ο μόνος που του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής είναι ο Πικέ. Για όλους τους άλλους αυτό που μετράει περισσότερο είναι η δουλειά τους».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: