Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πιο ακριβός από όλους… ο Πελέ!!

Πιο ακριβός από όλους… ο Πελέ

Την πιο υψηλή αγοραστική αξία στην ηλικία των 20 ετών είχε ο Πελέ, όπως ανακοίνωσε ινστιτούτο που εξειδικεύεται σε πληροφορίες σχετικά με το ποδόσφαιρο. Με μία σχετική σύγκριση των όσων είχαν καταφέρει Πελέ, Μέσι, Νεϊμάρ και Μαραντόνα στην ηλικία των 20 έδωσε το… βραβείο του πιο ακριβού 20χρονου στον Βραζιλιάνο θρύλο.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα ο Πελέ σε δύο δεκαετίες ζωής είχε ήδη ανακηρυχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την Βραζιλία, εκτοξεύοντας την αγοραστική του αξία στα 93 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερος στη σχετική λίστα ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το 2007 κόστιζε 68 εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτος κατατάσσεται ο Νεϊμάρ, με την αξία του να ανέρχεται στα 55 «χαρτιά». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Σάντος, όπως και του Παγκόσμιου Κυπέλλου U20 από τη Βραζιλία είναι ο κύριος λόγος για την τσιμπημένη τιμή του .

Τελευταίος, ο Ντιέκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος θα κοστολογούταν στα 40 μύρια. Κι αυτό λόγω της… πενιχρής έως τότε τροπαιοθήκης του στην οποία υπήρχε ένα Mundial U20.

Μάλιστα στην ηλικία των 20 ο Πελέ είχε προλάβει να σκοράρει 355 γκολ, ο Μαραντόνα 199, ο Νεϊμάρ 103 και ο Μέσι 34. Επίσης , ο Πελέ είχε πανηγυρίσει 13 μεγάλους τίτλους, ο Μέσι 11, ο Νεϊμάρ 6 και ο Μαραντόνα 1.

Βέβαια, η εγκυρότητα της συγκεκριμένης έρευνας ελέγχεται , καθώς το συγκεκριμένο ινστιτούτο εδρεύει στην Βραζιλία.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: