Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Στημένα ματς: Ποδοσφαιρική κάθαρση α λα τούρκα

Με εντολή Ερντογάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία «τρέχει» τις διαδικασίες για τις τιμωρίες Φενέρ και άλλων ομάδωνΗ εντολή του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν «πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, και οι αρχές έχουν την πλήρη στήριξή μας, καθώς το σκάνδαλο αμαυρώνει την εικόνα της χώρας» φαίνεται ότι είχε άμεσο αποτέλεσμα.

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση του σκανδάλου στημένων αγώνων απήγγειλε κατηγορίες σε 25 εμπλεκόμενους από τους 61 που έχουν συλληφθεί. Ηδη επτά κατηγορούμενοι παρέμειναν προφυλακιστέοι, ανάμεσά τους οι πρώην πρόεδροι της Ντιγιαρμπακίρσπορ και της Γκιρεσούνσπορ, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 11 ύποπτοι.

Η σημαντικότερη - και με ελληνικό ενδιαφέρον - είδηση προέρχεται από τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ όσον αφορά στη στάση της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία φέρεται αποφασισμένη να δράσει άμεσα και να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους συλλόγους _ με πρώτη και καλύτερη την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε _ χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων!

Οι τουρκική αθλητική δικαιοσύνη φαίνεται ότι «έπιασε» το... υπονοούμενο της επιστολής της UEFA, στην οποία αναφέρονται ξεκάθαρα τα εδάφια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τα οποία «μια ομάδα αποβάλλεται από τις διοργανώσεις της αν έχει καθ' οποιονδήποτε τρόπο συμμετάσχει έμμεσα ή άμεσα σε απόπειρα προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα».

Αν κάποια στιγμή και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θελήσει να μετουσιώσει σε πράξεις τις εξαγγελίες της για εναρμόνιση με τη νομοθεσία της UEFA, ίσως θα πρέπει να απλοποιήσει τον πειθαρχικό της κώδικα στον επίμαχο τομέα της προσυνεννόησης για το τελικό αποτέλεσμα.Πηγη Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: