Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τακτική Μπόλονι

Αλλες τέσσερις ώρες στο γήπεδο πέρασαν χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το πρωινό δίωρο, όμως, ήταν αρκετά αποδοτικό, μια και αφορούσε προπόνηση σε τακτικά θέματα.
Ηταν η πρώτη τέτοια προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους, με τον Μπόλονι να δείχνει κάποια πρώτα στοιχεία που θέλει να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας.
ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Παίζοντας είτε επτά εναντίον τεσσάρων στο ένα τέταρτο του γηπέδου είτε εννέα εναντίον εννέα στο μισό γήπεδο, ο Ρουμάνος έδειξε μεγάλη επιμονή στο πρέσινγκ. Φώναζε επίμονα σε όσους αμύνονταν και το εντυπωσιακό ήταν ότι έδειχνε πιο ικανοποιημένος με την κυκλοφορία της μπάλας που γίνονταν με μία ή με δύο το πολύ επαφές. «Γρήγορη σκέψη, πλάγιες μετατοπίσεις, σίγουρες πάσες», έλεγε και ξαναέλεγε ο Ρουμάνος, ο οποίος έφυγε ικανοποιημένος από το γήπεδο, βλέποντας ότι η ομάδα του ξεκινάει να δουλεύει σε συγκεκριμένα πράγματα στα οποία υστερεί, πράγματα που σίγουρα μπορεί και πρέπει να βελτιώσει.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Δυνατό σημείο για τον Μπόλονι όσον αφορά τη μεταδοτικότητα και την επαφή του με τους παίκτες αποτελεί η ευχέρειά του όσον αφορά τις γλώσσες που μιλάει. Τα αγγλικά τα χρησιμοποιεί κυρίως (ταυτόχρονα γίνεται μετάφραση σε ελληνικά και ισπανικά), ενώ όταν δυσκολεύεται μιλάει και γαλλικά αλλά και πορτογαλικά. Ανάλογα σε ποιον απευθύνεται. Μεγάλο προτέρημα του προπονητή, ειδικά τώρα που πρέπει να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει από αυτούς. sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: