Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η «συγχώνευση» Ηρακλή-Καβάλας

Ο κ. Γ. Νικητιάδης προανήγγειλε ότι θα απαγορευθεί η συγχώνευση ομάδων από διαφορετικές περιφέρειεςΣτην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού «πέταξε το μπαλάκι» της φερόμενης ως «συγχώνευσης» Ηρακλή - Καβάλας, ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο οποίος πάντως προανήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή εντός Ιουλίου, θα περιέχεται διάταξη που θα απαγορεύει την συγχώνευση ομάδων από διαφορετικές περιφέρειες.

Για την εν λόγω υπόθεση ο κ. Νικητιάδης επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Δ. Παπουτσή, ότι «η πολιτεία θα είναι παρούσα και θα μπει εμπόδιο σε οτιδήποτε κινείται εκτός νομιμότητας», δίνοντας έτσι εμμέσως το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Όπως μάλιστα είπε «εμείς ήδη τείνουμε να αποθαρρύνουμε τις συγχωνεύσεις όταν αφορούν διαφορετικές περιφέρειες και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προβλέπουμε συγχωνεύσεις να επιτρέπονται μόνο στις ίδιες περιφέρειες».

Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του έκανε λόγο για «νομικά αβάσιμο και ιδεολογικά επιλήψιμο εγχείρημα» και προέτρεψε την πολιτεία να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό που πάει να συντελεστεί. Ο κ. Νικητιάδης ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία εξέτασης του θέματος από την αρμόδια επιτροπή θα γίνει βάσει αυστηρών και συγκεκριμένων κριτηρίων μεταξύ των οποίων, πιστοποιητικό οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, φορολογικός έλεγχος, έκθεση αποτίμησης της μετοχής, ενώ επισήμανε με νόημα ότι όλα αυτά είναι υπό συζήτηση «αν το οποιοδήποτε αίτημα είναι ΄΄α΄΄ και το παρουσιάσουν ως ΄΄α΄΄ και δεν είναι τελικά ΄΄β΄΄».Πηγη Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: